Quantcast

ESO skaitmenizacija: nauji klientai prijungiami be popierinių dokumentų

  • Teksto dydis:

Siekdama supaprastinti elektros ir dujų įvedimo procesą naujiems klientams, elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) įgyvendino dar vieną pokytį – atsisakė popierinių dokumentų, kuriuos iki šiol teikdavo projektuotojai, derindami dujų ir elektros įrenginių montavimą ar rekonstrukcijas. Nuo rudens projektuotojams pakanka pateikti elektronines dokumentų versijas.

„Suprantame, kad klientai nori kuo greitesnių ir patogesnių paslaugų, todėl plečiame skaitmeninimo lygį. Mažindami popierinių dokumentų, taupome ne tik klientų laiką, bet ir tausojame aplinką“, – sako ESO Tinklų vystymo tarnybos direktorius Rytis Borkys.

ESO interneto svetainėje sukurta elektroninė forma, į kurią tiek ESO rangovai, tiek ir klientų pasirinkti projektuotojai gali įkelti elektronines projektų versijas. Šis pokytis leidžia projektuotojams ir ESO darbuotojams greičiau keistis dokumentais, todėl tikimasi, kad tai taip pat sutrumpins projektavimo etapo trukmę, sumažins poreikį spausdinti dokumentus ir logistikos kaštus projektuotojams bei ESO.

Skaičiuojama, jog įgyvendintas pokytis leis išsaugoti apie pusę šimto medžių per metus. Iki šio pakeitimo projektuotojai turėdavo ESO derinimui pristatyti projektų popierinius egzempliorius bei skaitmenines kopijas, įrašytas į kompaktinius diskus ar USB laikmenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n...

n... portretas
ESO keičiasi į gerą pusę, tobulėja... linkiu ESO sėkmės darbuose gerai aptarnaujant klientus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių