Quantcast

„Ermitažo“ apyvarta pernai smuko iki 71 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vienos didžiausių verslo grupių Lietuvoje "Vilniaus prekybos" valdomo statybos ir apdailos medžiagų bei namų apyvokos prekių tinklo "Ermitažas" apyvarta pernai siekė 71,3 mln. eurų - 7 proc. mažiau negu užpernai, pai pajamos siekė 76,8 mln. eurų.

Grupės grynasis pelnas per metus išaugo 1,5 karto, penktadienį pranešė bendrovė. Tinklo Pardavimų ir rinkodaros skyriaus direktorė Irena Tėvelienė BNS pranešė, kad "Ermitažo" pelnas pernai buvo 588 tūkst. eurų, o užpernai - 338 tūkst. eurų.

Pasak I.Tėvelienės, 2016 metų planas - išlaikyti 2015 metais pasiektą rezultatą.

"1-2 proc. svyravimas gali būti. Bet didelio augimo neplanuojame, nes nėra tendencijų, kad būtų augimas," - BNS teigė "Ermitažo" atstovė.

Didesnį pelną pernai, I.Tėvelienės teigimu, lėmė sumažintas prekes tiekiančių vietos didmenininkų skaičius ir dalies asortimento pakeitimas.

"Atsisakėme dalies didmenininkų paslaugų ir didžiąją dalį prekių ėmėme vežtis tiesiogiai iš gamintojų - tai leido klientams pasiūlyti geresnę kainą, įvairesnių prekių. Be to, kritiškai peržiūrėjome ir savo asortimentą, palikdami tik tas prekes, kurios iš tikrųjų atitinka mūsų pirkėjų lūkesčius", - pranešime sakė I.Tėvelienė.

"Nėra kainų padidėjimo. To buvo išvengta, bet buvo atsisakyta tarpininkų, pas kuriuos nusėsdavo tam tikra pelno dalis", - teigė ji.

Ji informavo, kad rudenį dar viena "Ermitažo" parduotuvė bus atidaryta Jonavoje.


Šiame straipsnyje: Ermitažasįmonėsverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių