Quantcast

Degalinių tinklo žinutės įplieskė pasipiktinimą dėl seksualinio smurto

  • Teksto dydis:

Degalinių tinklo "Emsi" darbuotojai greičiausiai stengėsi būti šmaikštūs, tačiau internete įplieskė pasipiktinimo bangą. 

Kaip teigiama, šis degalinių tinklas savo klientams artėjančių Joninių proga išsiuntinėjo trumpąsias žinutes, kurių tekstas yra gana dviprasmiškas.

"Susitiko Jonas pupa ir zemyn sijona lupa. Jonai Jonai ka darai? Nesijaudink, bus gerai. Kol zemyn sijona lupo į EMSI visi uzsuko. Su Joninemis", – tokia be lietuviškų raidžių ir dalies skyrybos ženklų žinute su Lietuvos žmogaus teisių centru pasidalijo viena tautietė. 

Centras socialinio tinklo "Facebook" paskyroje atkreipė dėmesį, kad tokiomis žinutėmis klientams peršama mintis, kad prievartauti moteris yra smagu.

"Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, ką jūs manote apie tokias reklamas, normalizuojančias seksualinį smurtą? Mes tai nieko gero", – savo paskyroje rašė Lietuvos žmogaus teisių centras.

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba savo "Facebook" paskyroje tikino, kad gavo ne vieną kreipimąsi dėl šios EMSI siunčiamos žinutės.

"Facebook" nuotr.

"Primename, kad Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymas numato pareigą paslaugų teikėjams ir prekių gamintojams bei pardavėjams užtikrinti, kad informacijoje apie gaminius, prekes ir paslaugas nebūtų išreiškiamas pažeminimas ir paniekinimas dėl lyties. Susirūpinimą kelia, jog žinutėje išreiškiamas ne tik moterų pažeminimas ir paniekinimas, bet ir skatinama prievarta prieš moteris. Dėl šio atvejo atliksime tyrimą", – penktadienio popietę rašoma tarnybos išplatintame įraše. 

Ši žinutė pašiurpino ne tik žmogaus teisių specialistus, bet ir internautus.

"Aš ką tik gavau tokią žinutę ir pakraupau", – po įrašu rašė internautė Monika. Kiti komentatoriai negailėjo dar riebesnių žodžių: "O siaube! Kokiu nevispročiu reikia būti, kad tokį š**ą siųstum kam nors, o tuo labiau savo klientams".

Degalinių tinklo atstovai penktadienio popietę paprašė atsiųsti klausimus raštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juana

Juana portretas
Visiskas absurdas is muses drambli padare,pasaulinio masto problema.Matosi,kad zmones juoku nesupranta,jau visur vaidenasi smurtas ir seksualinis priekabiavimas.Bjauru.

pasipiktinusiems

pasipiktinusiems portretas
jus visiški debilai. bajerio nesuprantat? kas per debilės visos tos metootes ir panašios baisiabobės

Anonimas

Anonimas portretas
Pavadino degaline pupos zieve sijonu ir visokie iskrypeliai jau fantazuoja prievartavimus. o kai degalines darbuotoja i bandele desrele kisa- nieko tokio?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių