Quantcast

D. Grybauskaitė: „Lukoilo“ pinigais finansuojama Kremliaus karinė agresija

  • Teksto dydis:

Prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad jos vetuotos Konkurencijos įstatymo pataisos, mažinančios baudas didelėms įmonėms, naudingos Rusijos naftos kompanijai „Lukoil“.

Šalies vadovės vertinimu, tai reiškia, kad pataisų autoriai taip prisideda prie Rusijos „karinės agresijos Europoje“.

„Pasiūlymas, kurį aš vetavau, buvo ne sušvelninti, o 10 kartų sumažinti baudas. Turint galvoje, kad dabar vyksta teisminiai ginčai „Lukoilo“ atžvilgiu, mes atvirai sakome, kad ši pataisa buvo taikoma tiesiogiai „Lukoilo“ įmonei“, - ketvirtadienį paskelbtame interviu LRT radijui sakė prezidentė.

„Būtent „Lukoilo“ pinigais finansuojama Kremliaus karinė agresija Europoje. Tie, kas pasiūlė pataisas, pasirengę finansuoti tankus, kurie gali atsirasti prie mūsų sienų arba jau yra prie mūsų sienų?“, - kalbėjo prezidentė.

„Lietuva turi kovoti už sąžiningą konkurenciją. Kai kurie Seimo nariai užmiršo, kad tai naudinga visai Lietuvai, mūsų ateičiai, o šiuo metu remti stambios Rusijos įmonės interesus yra praktiškai veikti prieš Lietuvos nacionalinį saugumą“, - pridūrė prezidentė.

D.Grybauskaitė vetavo Konkurencijos įstatymo pataisas, kuriomis numatoma, kad už šiurkščius konkurencijos pažeidimus ūkio subjektams didžiausia bauda siektų iki 150 tūkst. litų. Šiuo metu numatoma, kad bauda gali siekti 10 proc. nuo bendrųjų metinių pajamų.

Seimo Ekonomikos komitetas trečiadienį pasiūlė atmesti prezidentės veto. Šį klausimą parlamentas svarstys ketvirtadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai teisi prezidentė

labai teisi prezidentė portretas
apskritai pirma prezidentė, kuri nesitaiksto ir nepataikauja nei vienai jėgai, kuri įvairiausiais būdais surišta su rusija. Ji pastebi, kas už ilgą rublį parduotų ne tik žemes šalia strateginių objektų, bet ir pačią Lietuvą. O tokių personų, ryškiai raudonų, yra ne tik mūsų visuomenėje, bet ir įžūliai besipuikuojančiųjų seime. ir nereikia visiems vaizduoti patriotus, kas tokie Lietuvos priešai, tauta pati mato.

kam ji tarnauja????????

kam ji tarnauja???????? portretas
Kada konservatorių išrinktoji pradės kalbėti apie taiką........kam ją rinkome, kad kariautu su rusais.....kam ji tarnauja....Rusams....Amerikonams....Ukrainiečiams....

js

js portretas
jau ji persidaze i koncervus
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių