Quantcast

„Citadele“ grupės pelnas pirmąjį pusmetį siekė 14,9 mln. eurų

  • Teksto dydis:

„Citadele” grupės pelnas pirmąjį š.m. pusmetį siekė 14,9 mln. eurų ir tai yra 3 proc. daugiau, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. „Privatūs investuotojai, tapdami banko akcininkų struktūros dalimi, nubrėžė naują „Citadele” vystymosi etapą. Šie metai bankui ypač reikšmingi investicijomis į banko plėtrą," - komentuoja Guntis Belavskis, AS „Citadele banka" valdybos pirmininkas.

„Šie metai bankui - investicijų metai. Mes jau dabar aktyviai dirbame įgyvendindami ilgalaikę banko strategiją, kurios pagrindinis tikslas - mūsų klientams suteikti modernius ir lengvai suprantamus produktus bei paslaugas, kurios geriausiai atitinka mūsų klientų poreikius," - aiškina Guntis Belavskis.

Naująją „Citadele” banko akcininkų struktūrą sudaro Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas ir tarptautinė investuotojų grupė, atstovaujama JAV investicinės bendrovės „Ripplewood Advisors LLC”, kuri „Citadele” banko istorijoje pažymi naują vystymosi pradžią. Vieninga banko akcininkų ir banko vadovybės vizija yra plėtoti „Citadele” banką produktų įvairovės ir kokybės srityje bei tapti stipriausia finansine grupe Baltijos šalyse.

„Citadele” banko stebėtojų tarybos nariai turi didelę patirtį įvairiose verslo srityse. Tai bankui suteikia galimybę įgyti naujos patirties ir žinių, kurios paspartins banko vystymąsi ir užtikrins maksimalų klientų pasitenkinimą banko paslaugomis.

Per pirmąjį šių metų pusmetį „Citadele“ bankas jau pristatė naujų produktų – Lietuvoje š.m. pavasarį pradėtos teikti banko paslaugos internetu, kuomet net ne banko klientai neiškeldami kojos iš namų internetu gali atsidaryti banko sąskaitą, sudaryti terminuotojo indėlio sutartį, gauti vartojimo kreditą, užsisakyti debeto ir kredito kortelę ar kitas banko paslaugas; Latvijos rinkoje bankas pristatė „MobileScan“ elektroninės bankininkystės autorizacijos sprendimą, kuris yra integruotas į mobiliąją aplikaciją, o Rygos viešojo transporto naudotojai gali džiaugtis nauja „Citadele“ banko mokėjimo kortele su elektroninio bilieto funkcija. „Citadele" bankas pirmasis Baltijos šalyse klientams pasiūlė tokią naujovę.

„Mūsų tikslas yra sujungti „Citadele“ banko akcininkų ir stebėtojų tarybos narių patirtį ir žinias su mūsų darbuotojų profesionalumu ir entuziazmu, siekiant Latvijos ir kitų Baltijos šalių gyventojams bei įmonėms suteikti naujų galimybių,“ - priduria Guntis Belavskis.

2015 m. birželio 30 d. „Citadele” grupės turtas siekė 2,8 mlrd. eurų. Paskolų portfelio vertė šiuo metu viršija vieną milijardą eurų. „Citadele” grupės indėlių portfelis pasiekė 2,4 mlrd. eurų. Privačių investuotojų įtraukimo į banko akcininkų struktūrą dėka, „Citadele” grupės kapitalas ir rezervai pirmąjį š.m. pusmetį padidėjo 15 proc. ir pasiekė 203 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių