Quantcast

„Cgates“ ir „Bitė“ – į vienas rankas?

  • Teksto dydis:

Rinkoje pasklidusi žinia apie televizijos ir interneto paslaugų tiekėjos "Cgates" pardavimą pakurstė diskusijas apie galimus šio sandorio scenarijus. Kai kurie rinkos dalyviai užsimena ir apie gana netikėtą galimybę - potencialūs pirkėjai bendrovę "Cgates" gali įsigyti kartu su "Bite", rašo portalas eversus.lt. Esą tokią galimybę diktuoja nuo 2012 metų iki dabar tarptautiniame telekomunikacijų sektoriuje vykusi konsolidacija.

"Balso rinka traukiasi, kituose segmentuose konkurencija auga, todėl įmonės toliau ieško augimo galimybių. Vienas iš būdų yra siūlyti integruotas paslaugas - mobilųjį ryšį, plačiajuostį internetą, TV ir susijusias paslaugas", - portalui sakė "BaltCap" investicijų vadovas Kornelijus Čelutka.

Pasak kito eksperto, tokių pavyzdžių toli ieškoti nereikia: "Teo" paskelbus, kad sieks didesnės sinergijos su "Omnitel", tai sėkmingai vyksta, pavyzdžiui, "Omnitel" mobiliojo ryšio vartotojai gali nemokamai naudotis "Teo" belaidžiu internetu Wi-Fi zonose, verslui skambučiai iš "Teo" į "Omnitel" nieko nekainuoja.

Tačiau kiti pašnekovai sako, kad "Cgates" ir "Bitės" susijungimo idėja neturi ateities. Jų teigimu, tai primena Latvijos situaciją - ten jau daugiau kaip 10 metų "Lattelecom" niekaip nesusijungia su mobiliojo ryšio operatoriumi LMT, nors tokia sinergija būtų naudinga abiems.

"Šiuo atveju sunkiai tikėtina, kad atsirastų vienas pirkėjas, kuris sugebėtų atskirai įsigyti minimas įmones ir vėliau iš to gautų norimą sinergiją. Realiausia tokiu atveju būtų, kad pradžioje "Cgates" įsigytų "Bitę" arba - atvirkščiai ir tada joms kartu būtų ieškomas pirkėjas. Tačiau tai sunkiai įmanoma, nes nei viena iš bendrovių tam nėra pajėgi finansiškai", - sako rinkos analitikai.

Be to, jų teigimu, tik kitų metų pradžioje turėtų paaiškėti ir privataus kapitalo fondo "Mid Europa Partners" sprendimas dėl "Bitės" grupės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių