Quantcast

Buvusi viceministrė Ž. Juodkienė politikos atsikando – grįžo į „Vilniaus energiją“

  • Teksto dydis:

Darbo partijas deleguota buvusi energetikos viceministrė Žydrūnė Juodkienė, kuravusi elektros, naftos ir dujų sektorių politikos bei Ignalinos atominės elektrinės uždarymo klausimus, grįžo į Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomą bendrovę „Vilniaus energija“, kuri yra susijusi su koncernu „Icor“.

Bendrovės atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS patvirtino, kad Ž.Juodkienė grįžo į buvusias pareigas „Vilniaus energijoje“ ir dirba projektų vadove.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos atstovas Tomas Čaplinkas BNS teigė, kad komisija nėra gavusi prašymų ištirti, ar buvusi viceministrė, grįžusi į „Vilniaus energiją“, supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

Tai reglamentuojantis įstatymas numato, kad valstybės tarnyboje dirbęs asmuo vienerius metus neturi teisės dirbti įmonės vadovu, jo pavaduotoju, būti tarybos ar valdybos narys ar eiti kitas pareigas, tiesiogiai susijusias su sprendimų priėmimu, jeigu jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su įmonės priežiūra.

Ž.Juodkienė anksčiau yra dirbusi „Vilniaus energijoje“ ir „Litesko“. „Icor“ veiklą ne kartą yra kritikavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė, teigusi, kad korupciniai sandoriai driekiasi nuo statytinių Energetikos ir Aplinkos ministerijose, savivaldybėse iki daugiabučių namų bendrijų, o kai kuriuose regionuose šilumos tiekėjus valdo ne savivaldybės, o „šilumos oligarchai“, diktuojantys sąlygas vietos valdžiai ir gyventojams.

Anksčiau Ž.Juodkienė yra dirbusi Krašto apsaugos ir Aplinkos ministerijose. Energetikos viceministre ji dirbo nuo pernai balandžio iki šių metų rugpjūčio, kai iš posto buvo nušalintas buvęs ministras Jaroslavas Neverovičius.

Buvęs viceministrės sutuoktinis Svajūnas Juodka iki 2013 metų dirbo „Vilniaus energijoje“ inovacijų direktoriumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

YES

YES portretas
Įtartina ponia su savo ryšiais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių