Quantcast

„Axis Technologies“ įrengs 7,6 mln. eurų vertės biokuro katilinę Suvalkuose

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Axis Technologies“ pastatys biokuro katilinę Lietuvos pasienyje, Suvalkuose. Tai – pirmasis įmonės biokuro energetikos projektas Lenkijos rinkoje.

Šio projekto, vykdomo pagal sutartį su Suvalkų šilumos gamybos ir tiekimo įmone „PEC Suvalkai“, vertė viršija 7,6 mln. eurų, pranešė bendrovė.

„Axis Technologies“ biokuro katilinę statys ir įrengs kartu su Lenkijos kompanija „Energika“. Bendrovės darbus užbaigs iki 2020 metų spalio mėnesio.

„Suvalkuose įgyvendinamas projektas gali tapti mūsų vizitine kortele Lenkijos rinkoje, todėl jam skiriame ypatingą dėmesį. Šiuo metu Lenkijos energijos gamintojų akys krypsta į atsinaujinančius energijos šaltinius, o mes kaimyninės šalies įmonėms siūlome savo kompetenciją ir ilgametę patirtį šioje srityje“, – pranešime sako „Axis Technologies“ vadovas Paulius Arštikys.

Pasak jo, Lietuvoje jau apie 70 proc. šilumos gaminama iš biokuro, didelę dalį biokuro katilinių mūsų šalyje statė ir įrengė būtent „Axis Technologies“.

Suvalkų biokuro katilinėje „Axis Technologies“ pastatys bendrą kuro padavimo sistemą, du vandens šildymo katilus, kurių galia – po 12,5 MW. Įmonė taip pat įrengs 5 MW galios dūmų kondensacinį ekonomaizerį ir pelenų šalinimo sistemos įrengimus. Dūmų valymui nuo kietųjų dalelių bus sumontuoti elektrostatiniai filtrai.

Šiuo metu Europos Sąjungos fondai skiria paramos lėšų atsinaujinančių energetikos šaltinių diegimui Lenkijos energetikos rinkoje. Investicijų tikslas – mažinti į aplinką išmetamų teršalų (SO2, NOx, kietųjų dalelių) kiekį, keičiant akmens anglies deginimą biokuru. Biokuro energetikos projektus ketinama įgyvendinti ne tik šilumos, bet ir elektros ūkyje.

„Axis Technologies“ kuria biokuro katilinių ir elektrinių technologinę įrangą, stato industrinius objektus. Bendrovė yra įgyvendinusi daugiau nei 200 projektų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje, Švedijoje ir Norvegijoje. Įmonė teikia kompleksines paslaugas: atlieka objektų techninę ekspertizę, projektuoja, kuria, montuoja, paleidžia ir derina katilinių ir elektrinių įrangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių