Quantcast

„Audimas“ drabužių gamybai nebenaudos gyvūnų kailio

  • Teksto dydis:

Sportui ir laisvalaikiui skirtų drabužių gamintoja bendrovė „Audimas“ šiandien paskelbė, kad nuo 2018 metų rudens kolekcijos gamyboje nebenaudos gyvūnų kailio.

Pasak įmonės atstovų, sprendimą lėmė siekis kurti kuo draugiškesnę aplinkai aprangą. „Gamindami drabužius, stengiamės būti inovatyvūs, kliaujamės naujomis technologijomis. Kurdami savo kolekcijas taip pat siekiame tausoti gamtos išteklius, mažinti neigiamą poveikį aplinkai. Pasirinkome dirbtinį kailį, nes išvaizda ir šiltumu jis nenusileidžia natūraliam, o poveikiu aplinkai – kur kas mažiau žalingas“, - pasakojo prekės ženklo vykdomoji direktorė Vesta Krungolcienė.

Jau ir iki šiol „Audimo“ parduotuvėse retai kada pasirodydavo gaminių su natūralaus kailio detalėmis, o nuo šių metų rudens tokių apskritai nebeliks – sportinių prekių ženklas nuo šiol bus pažymėtas „Fur Free Retailer“ („Prekybos be kailio“) projekto lapute. Tai logotipas, pagal kurį visame pasaulyje atpažįstami kailio nenaudojantys gamintojai ir juo neprekiaujančios parduotuvės.

„Audimas“ prisijungia prie gausas būrio mados pasaulio lyderių – per pastaruosius keletą metų kailio atsisakė „Tommy Hilfiger“, „Gucci“, „Armani“, mados namai „Yoox Net-a-Porter“, „Ralph Lauren“ ir „Hugo Boss“, dirbtinio kailio kolekcijomis garsėja ir dizainerė Stella McCartney.

Projektui „Prekyba be kailio“ atstovaujančios organizacijos „Tušti narvai“ narė Gabija Enciūtė teigė, kad tendencija atsisakyti natūralaus kailio plinta ir tarp Lietuvos dizainerių bei lietuviškų prekių ženklų. „Iš mados kūrėjų, susirūpinusių gyvūnų gerove bei kailių fermų poveikiu aplinkai, vis dažniau sulaukiame klausimo, kaip tapti programos „Prekybos be kailio“ nariais. Tai nepaprastai džiugina“, - komentavo aktyvistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Nuo gyvulių kailio dirt negalima , o nuo mūsų?..

Nacis

Nacis portretas
Ka jie naudos.ko nenaudos.produkcija gaidys.

Tešlagalviams

Tešlagalviams portretas
Kad kailiai mažiausia teršia gamtą o va sintetika iš kurios audimas beveik viska gamina labai teršia.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių