Quantcast

Atsistatydino Lietuvos pašto valdyba

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomo Lietuvos pašto keturių narių valdyba trečiadienį nusprendė atsistatydinti.

„Bendrovės valdybos kadencija turėjo baigtis jau greičiau nei po pusmečio, tad jos narių sprendimas trauktis nėra netikėtas. Bendrovė pereina į naują valdymo etapą, todėl valdybos noras perduoti estafetę naujiems žmonėms yra natūralus. Dėkojame valdybos nariams už darbą“, - pranešime spaudai cituojamas susisiekimo viceministras ir buvęs Lietuvos pašto valdybos pirmininkas Paulius Martinkus.

Anot jo, naujų valdybos narių atrankos konkursas bus skelbiamas artimiausiu metu.

Be P.Martinkaus Lietuvos pašto valdybą sudarė bendrovės „Magnetic MRO AS“ vadovas Jonas Butautis, „Verslo angelų fondo“ partneris Algimantas Variakojis ir Susisiekimo ministerijos Biudžeto ir valstybės turto valdymo departamento Biudžeto programų vertinimo skyriaus vedėja Janina Laskauskienė. Ši valdyba buvo išrinkta 2014 metų sausį ketverių metų kadencijai.

Rugpjūčio pradžioje Lietuvos pašto vadovė Lina Minderienė buvo atleista, nes neužtikrino pinigų plovimo prevencijos priemonių. Sprendimas priimtas, remiantis Lietuvos banko patikrinimo ir FNTT tyrimo išvadomis.

Šiuo metu Lietuvos paštui laikinai vadovauja Inga Visockytė, kuri prieš tai buvo Lietuvos pašto Teisės departamento vadovė. Pasak P.Martinkaus laikinai paskirtai bendrovės vadovei keliamas tikslas parengti veiksmų planą dėl Lietuvos banko išsakytų pastabų.


Šiame straipsnyje: Lietuvos paštasvaldyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių