Quantcast

,,Rimi“ kasose jau galima atsiskaityti bekontaktėmis kortelėmis

  • Teksto dydis:

Šią savaitę mažmeninės prekybos tinklas ,,Rimi" pristatė pirkėjams naują atsiskaitymų technologiją – galimybę už pirkinius visose ,,Rimi" parduotuvių kasose atsiskaityti bekontaktėmis mokėjimų kortelėmis.  Mokant už pirkinius tokią kortelę pakanka pridėti prie kortelių skaitytuvo. Papildoma atsiskaitymo galimybė ,,Rimi" pirkėjams palengvins apsipirkimą ir padės sutaupyti jų laiką. ,,Rimi" yra pirmasis mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje, kuriame visose kasose galima už pirkinius sumokėti ir Lietuvoje, ir užsienyje išduotomis bekontaktinėmis kortelėmis.

Pasinaudoti bekontaktėmis „Mano RIMI“ lojalumo kortelėmis jau buvo galima nuo šių metų pradžios. Nuo šiandien galima atsiskaityti ir Lietuvos bei užsienio bankų išduotomis kredito bei debeto kortelėmis. Sumą, už kurią galima sumokėti be PIN kodo, nustato kortelę išdavęs bankas. Jeigu pirkinio suma didesnė nei numato bankas – reikės suvesti PIN kodą.

„Nuolat ieškome būdų, kurie apsipirkimo patirtį mūsų prekybos centruose darytų malonesnę ir patogesnę pirkėjams. Mūsų prekybos centruose veikia savitarnos kasos, yra specialios kasos, norintiems atsiskaityti tik banko kortelėmis. Bekontaktę lojalumo kortelę pasiūlėme pirkėjams anksčiau, o dabar papildėme pasiūlymą ir galimybe bekontakčių banko kortelių turėtojams. Atsiskaityti už pirkinius jie gali vos priglaudę savo bekontaktę mokėjimo kortelę prie kortelių skaitytuvo. Prekybos centruose gausu pirkėjų apsiperkančių už nedideles sumas, ypač pietų metu, todėl džiaugiamės galėdami šią paslaugą siūlyti iš karto visose mūsų parduotuvių kasose“, – sako Per Dahl, „RIMI Lietuva“ generalinis direktorius.

Mokėdamas už pirkinius bekontakte kortele skaitytuvo ekrane pirkėjas pamatys užrašą, kad gali pridėti kortelę. Jei atsiskaitymo suma neviršys kortelę išdavusio banko numatytos sumos, PIN kodo įvesti nereikės. Jei vis dėlto bus prašoma įvesti PIN kodą, tai – papildomas saugumo sprendimas, padedantis užtikrinti, kad kortele naudojasi jos savininkas. Priglaudęs kortelę pirkėjas išgirs garsinį signalą ir pamatys žalią švieselę ir užrašą „Priimta“ skaitytuvo ekrane. Tai reiškia, kad mokėjimas atliktas. Pirkėjams nereikia jaudintis dėl bekontakčių kortelių saugumo – jose yra speciali apsaugos funkcija, užtikrinanti, kad vieno atsiskaitymo suma bus nuskaityta tik vieną kartą.

Pasak P.Dahl, nauja atsiskaitymo bekontaktėmis kortelėmis sistema – tai greitas, paprastas ir saugus būdas atsiskaityti už kasdienius pirkinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių