Quantcast

Atleistas projekto „Rail Baltica“ direkcijos vadovas

Iš valstybės valdomos bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ atleistas dešimtmetį įmonėje dirbęs europinės geležinkelio vėžės projekto „Rail Baltica“ direkcijos direktorius Antanas Zenonas Kaminskas.

Bendrovės atstovas Mantas Dubauskas BNS informavo, kad A. Z. Kaminskas nebedirba nuo pirmadienio, jis atleistas, panaikinus direkciją. Jam išmokėta 7 mėnesių išeitinė kompensacija - už darbo stažą jam priklausytų 5 mėnesių darbo užmokesčio dydžio kompensacija, o dar 2 mėnesių išmoka sumokėta, atleidus iš karto, o ne įspėjus prieš 2 mėnesius.

Koks buvo tikslus A. Z.Kaminsko mėnesio atlyginimas, bendrovė neskelbia, tačiau jis patenka į vyriausiųjų pareigūnų ir valdytojų (be bendrovės vadovaujančių darbuotojų) grupę - jų vidutinė alga iki mokesčių pernai siekė 1674 eurus - BNS skaičiavimais, tokiu atveju jam išmokėta 11,7 tūkst. eurų kompensacija, neatskaičius mokesčių.

„Lietuvos geležinkeliai“ penktadienį pranešė naikinantys „Rail Baltica“ direkciją, o projektu rūpinsis tik antrinė bendrovė „Rail Baltica statyba“. Šiai įmonei toliau vadovauja Dainius Budrys, tačiau vėliau bus skelbiamas naujo vadovo konkursas.

Anot geležinkelių, vien dėl dubliuojančių funkcijų atsisakymo tiesioginis metinis direkcijos ir antrinės įmonės sujungimo efektas bus mažiausiai 100 tūkst. eurų - į šią sumą neįtrauktas teigiamas efektas, kuris bus gautas dėl efektyvesnio projekto valdymo, trumpesnių derinimo procedūrų įmonės viduje.

„Rail Baltica statyba“ taip pat valdo trečdalį bendros Baltijos šalių įmonės „RB Rail“ akcijų - pastaroji koordinuoja „Rail Baltica“ tiesimą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje.

A. Z. Kaminskas 2006 metų pabaigoje pradėjo dirbti „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotoju ir rūpinosi informacinėmis technologijomis.

2006 metų liepą pradėjus dirbti naujajai Gedimino Kirkilo vadovaujamai Vyriausybei, A. Z. Kaminskas atsistatydino iš Vyriausybės kanclerio pareigų, kadangi naujojo premjero netenkino jo veikla, kontroliuojant Vyriausybės kanceliarijos komunalinių paslaugų bendrovę „Tukompa“ - ji tuomet pateko į skandalą dėl kotedžų statybos ir pardavimo prestižiniame sostinės rajone Turniškėse. Bendrovės kontrolinį akcijų paketas buvo perduotas Valstybės turto fondui, kuris ją pardavė privatiems asmenims.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių