Quantcast

Apribota kredito unijos „Baltija“ veikla, paskirtas laikinasis administratorius

  • Teksto dydis:

Nustačius, kad dėl galimo didelės vertės kredito unijos „Baltija“ turto iššvaistymo gali susidaryti reikšmingo dydžio (beveik 2 mln. eurų) nuostoliai ir kilusios grėsmės indėlininkų, kitų kreditorių ir klientų interesams, Lietuvos banko Priežiūros tarnyba iki šių metų spalio 6 d. apribojo šios kredito unijos veiklą ir paskyrė laikinąjį administratorių. Veiklos apribojimo metu kredito unija negali teikti finansinių paslaugų.

Tokią poveikio priemonę Lietuvos bankas pritaikė atsižvelgęs į kredito unijos „Baltija“ tikslinio neplaninio patikrinimo metu nustatytas aplinkybes ir į tai, kad Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl galimo didelės vertės turto išvaistymo. Įtariama, kad kredito unijos vadovai ir darbuotojai galimai iššvaistė beveik 2 mln. eurų ir dėl to gali susidaryti reikšmingo dydžio nuostoliai, o kredito unija nesugebės vykdyti veiklos riziką ribojančių reikalavimų.

Šių metų birželio 30 d. duomenimis, kredito unijos „Baltija“ turtas sudarė 11,75 mln. eurų, ši įstaiga vienijo šiek tiek daugiau nei 2 tūkst. narių ir pagal turto dydį buvo devyniolikta kredito unija Lietuvoje.

Lietuvos bankas paskyrė laikinąjį administratorių – bendrovę „Insolvensa“ – ir įpareigojo iki 2017 m. rugsėjo 1 d. pateikti išvadas dėl kredito unijos „Baltija“ finansinės būklės ir kaip būtų galima apsaugoti kredito unijos indėlininkų, kitų kreditorių ir klientų interesus. Jas įvertinus bus sprendžiama dėl šios kredito įstaigos veiklos perspektyvų.

Kol vertinama unijos finansinė būklė ir nėra nuspręsta dėl kredito unijos „Baltija“ veiklos perspektyvų – indėlininkams nieko daryti nereikia. Kredito unijos narių indėliai yra apdrausti valstybės įmonėje „Indėlių ir investicijų draudimas“ Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams draudimo įstatymo nustatyta tvarka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių