Quantcast

„Agrowill Group“ norui kurti didžiausią Europoje ekologinį ūkį – kritika

  • Teksto dydis:

Žemės ūkio investicijų bendrovės "Agrowill Group" ėjimą į ekologinę gamybą rinkos dalyviai vertina skirtingai: vieni mato potencialą augti, kiti žiūri atsargiau, nes Europos Sąjungos parama šiam sektoriui mažėja, o ar pats verslo modelis be išorinių finansinių injekcijų tvarus, dar neaišku, rašo "Verslo žinios".

"Agrokoncerno" savininkas Ramūnas Karbauskis sako "Agrowill Group" sprendimo pereiti į ekologinę gamybą nesuprantąs, nes "jų ūkiai gerose žemėse ir ten pelningiau ūkininkauti tradiciškai".

"Lietuvoje jau pakankamai daug stambių ekologinių ūkių, tačiau jų produkcijos mūsų vartotojai nemato. Paprastai žemdirbiai augina ir eksportuoja grūdus. Parduotuvių lentynose - įvežtiniai produktai", - dienraščiui teigė sveikojo maisto parduotuvių tinklo "Bio sala" įkūrėjas Andrius Samaitis, manantis, kad jei "Agrowill Group" imsis ne tik žaliavos - grūdų, pieno, mėsos, bet ir gamins galutinį produktą.

"Agrowill Group" ketina kurti vieną didžiausių Europoje ekologinių ūkių - jos valdybos pirmininkas Kęstutis Juščius sako, kad ši idėja buvo esminė paskata sujungti "Baltic Champs" ir "Agrowill Group".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Rusija sankcijas uždėjusi, tai kažin kur exportins tie žemdirbiai savo produkciją

Et

Et portretas
Monokultūras ir mėsą siūlyti visi gudrūs, o jūs pabandykit daržininkystę atgaivinti! Kai Lietuvoj bananų nusipirkti kur kas lengviau negu paprasčiausių pupelių ar juo labiau pupų, tai jau gėda visoms džiunglėms. Kiniškos pupelės nesiskaito, labai jau jos netikros.

as

as portretas
gerai kurti kai darbininkam moka uz valanda du eurus ir dar nesiskaito su rimtu zmogum patikekyt yra kas ten dirbo is savu , baisu ten kai papuoli dirbti dar sako gerai jis moka
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių