Quantcast

Žadama, kad atsidaryti mažą parduotuvę bus lengviau

  • Teksto dydis:

Ūkio ministras žada mažinti barjerus smulkiam ir vidutiniam verslui, pirmiausia mažmeninėje prekyboje, taip pat svarstys, kaip didinti jo galimybes dalyvauti viešuosiuose pirkimuose.

„Daugelį reguliacinių, administracinių taisyklių stambiesiems (verslininkams – BNS) daug lengviau įgyvendinti ir gyventi su jomis, o smulkiajam dažnai tai tampa nepakeliama našta, todėl norime tą žaidimų lauką šiek tiek sulyginti, kur smulkus, vidutinis galėtų lengviau kvėpuoti“, – interviu Žinių radijui sakė ministras Virginijus Sinkevičius.

Pasak jo, ministerija jau peržiūrėjo procedūras, būtinas norint atsidaryti nedidelę parduotuvę, ir žada panaikinti perteklinius reikalavimus.

„Ūkio ministerijoje pasidarėme pratimą, kokios procedūros reikalingos atsidaryti maisto ir nemaisto parduotuves. (...) Žiūrime viską ir tas perteklines procedūras eliminuosime. (...) Peržiūrime ir viešuosius pirkimus – leisti smulkiems ir vidutiniams verslininkams dalyvauti viešuosiuose pirkimuose, nepažeidžiant konkurencijos teisės dalį pirkimų atverti būtent jiems“, – teigė ministras.

Vyriausybė neseniai pritarė priemonių planui, kaip stabilizuoti maisto kainas, skatinti smulkųjį verslą.

Plane, be kita ko, ketinama smarkiai sumažinti administracinę naštą smulkiam ir vidutiniam verslui, skatinti maisto produktų tiekėjų kooperaciją, derantis su prekybos tinklais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Per vėlu. Smulkus verslas jau sužlugdytas, verslininkai nežino kur dėti rūbus ar kitas prekes, kad galėtų mažesniais kaštais bankrutuoti. Bent sau duonos užsidirbdavo. Esamus žiūrėkit kaip išlaikyti, o ne pudrinkit smegenų naujų "verslininkų" prikepdami.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių