Quantcast

Į Lietuvą atvykstantiems užsieniečiams pasiūlė įvesti kvotas

Vyriausybė trečiadienį pasiūlė Seimui priimti įstatymą, įteisinantį kvotų įvedimą į Lietuvą iš trečiųjų šalių dirbti atvykstantiems užsieniečiams.

Siūloma numatyti, kad kvotą kas metus nustatytų Užimtumo tarnybos vadovas, kuris taip pat nustato ir labiausiai Lietuvoje trūkstamų profesijų sąrašą.

Pagal siūlymą, pirmoji kvota galėtų būti nustatyta 2021 metams. Siūloma netaikyti kvotos aukštos profesinės kvalifikacijos darbuotojams.

Vidaus reikalų viceministras Darius Urbonas per Vyriausybės posėdį sakė, kad išnaudojus kvotą imigrantų atvykimas nebūtų apribotas automatiškai, bet dirbti Lietuvoje jiems būtų leidžiama po darbo rinkos testo ir gavus Užimtumo tarnybos leidimą.

Teikiamuose projektuose taip pat numatytos palankesnės sąlygos imigruoti užsieniečiams iš ekonomiškai stipriausių šalių, kurioms taikoms bevizis režimas.

Tokiomis šalimis įvardijamos Australija, Japonija, JAV, Kanada, Pietų Korėja ir Naujoji Zelandija. Jų piliečiams siūloma išduoti iki trejų metų galiojantį leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, taip pat leisti atvykti su šeima.

D. Urbonas pranešė, kad tarp šių šalių po „Brexit'o“ atsiras ir Jungtinė Karalystė.

Vyriausybės duomenimis, pernai į Lietuvos įmones dirbti atvyko 52 tūkst. užsieniečių iš trečiųjų šalių, jų skaičius kasmet auga.

Daugiausia į šalį atvyksta ukrainiečių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

istorija

istorija portretas
pries 1000 metu Kijevo kunigaikstis iszude 3 milijonus lenku lietuviu latviu ir kitu tautu ir visks nurase ant mongolu,beda haholai ir ateity tai bus akivaizdu.

...

... portretas
JOKIŲ svetimšalių-juodadarbių! (kvota - 0).

Taip

Taip portretas
Vyt haholus banderos fašistai ,lauk iš Lietuvos Tai ką vėl rusiška kalba Lietuvoj ar tie isgamos fašistai moka lietuviškai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių