Quantcast

Pritarta didesnėms kompensacijoms už šildymą

  • Teksto dydis:

Valdžiai ketinant nuo birželio panaikinti pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui, Vyriausybė iš esmės pritarė siūlymui nepasiturintiems gyventojams kompensuoti didesnę būsto šildymo išlaidų dalį. Preliminariais skaičiavimais, tam papildomai reikės apie 14,3 mln. eurų per metus, o kompensacijas gaus apie 200 tūkst. asmenų.

„Mes esame įsitikinę, jog taikyti mokestines lengvatas už šildymą visiems, neatsižvelgiant į žmonių pajamas, nėra socialiai teisinga. Todėl panaikinus tą visuotinę lengvatą, siūlome daugiau lėšų kompensacijoms už šildymą skirti tiems, kam labiausiai jų reikia - nepasiturintiems gyventojams“, - Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime sako premjeras Saulius Skvernelis.      

Nuo šių metų birželio 1 dienos vietoj 9 proc. PVM tarifo šildymui bus taikomas standartinis 21 proc. PVM, todėl šilumos kaina išaugs.

Piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymo pataisoje siūloma kompensuoti būsto šildymo išlaidų dalį, kuri viršija 15 proc. skirtumo tarp asmens pajamų ir valstybės remiamų pajamų. Šiuo metu ši riba yra 20 proc. skirtumo tarp kartu arba vieno gyvenančio asmens pajamų ir jiems tenkančių valstybės remiamų pajamų, kurios vienam asmeniui sudaro 102 eurus.

Vyriausybė taip pat pasiūlė palikti savivaldybėms teisę, patikrinus gyvenimo sąlygas, kompensuoti ir didesnę būsto šildymo išlaidų dalį, tačiau ne daugiau kaip 10 proc. skirtumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senjora

Senjora portretas
.Jei aš gaunu 200 eur.pensijos,tai įdomu,kas nuspręs kokį procentą man pritaikyti už šildymą .Savivaldybė sugalvos, kad užteks ir 15-os,vis savivaldybei daugiau nubyrės.Kaip buvo su šaltu vandeniu,kol pernai nebuvo pakeltos pensijos,tol mokėjo kompensaciją už šaltą vandenį.Bet pakėlė keliolika eurų pensiją,tai savivaldybė tuoj nubraukė kompensaciją...Jau praturtėjai...Net juokas nebeima...

Turintiems namus

Turintiems namus portretas
Prisijunkite prie centrinio šildymo,neterškite gamtos - tada norėkite kompensacijų.O dabar marš mokėt mokestį už žalą gamtai (tokio dydžio,kad apsimokėtų prisijungti prie centrinio šildymo)

Rina

Rina portretas
Tam ... sugebėjai pasistatyti namą,sugebėsi ir apšiltinti jį....mat kompensacijos tau reikia.Kompensacija mokama tiems,kurie neturi už ką namus statytis.Ir kaip tik ne gėda...naglumui nėra ribų...Statosi namus ir sąžinę užkasa pamatuose.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių