Quantcast

Vyriausybė ketina panaikinti AE įgyvendinimo dokumentą

  • Teksto dydis:

Vyriausybė ketina panaikinti nutarimą dėl atominės elektrinės įstatymo įgyvendinimo, nes jis nebeatitinka dabartinės padėties. Sprendimas, kurį Vyriausybė ketina priimti kitą savaitę, nesusijęs su apsisprendimu dėl tolesnio Visagino atominės elektrinės (VAE) likimo.

2007 metais priimtą nutarimą siūloma paskelbti netekusiu galios, nes kai kurie jame numatyti veiksmai, susiję su naujos branduolinės jėgainės projektu, yra įgyvendinti arba tapo neaktualūs po to, kai 2012 metais Seimas priėmė naujos redakcijos atominės elektrinės įstatymą.

Energetikos ministro atstovas spaudai Mantas Dubauskas anksčiau BNS sakė, jog sprendimas nėra susijęs su VAE projekto likimu - senajame nutarime yra likusių nuostatų, susijusių su naujos AE projekto vystymu "Leo LT" pagrindu. Be to, pasak jo, sprendimai dėl VAE projekto likimo vis dar nepriimti, o netrukus turėtų būti paskelbta nauja prognozuojama VAE elektros kaina, kuri bus mažesnė nei anksčiau skelbta, nes pagerintos projekto finansinės sąlygos.

Energetikos ministras Rokas Masiulis praėjusią savaitę sakė, jog branduolinė jėgainė, kaip ir bet kuris kitas elektros gamybos šaltinis, didintų Lietuvos energetinį saugumą, betkol kas sunku prognozuoti, kada Lietuva, Latvija ir Estija galutinai apsispręs, ar statys Visagino atominę elektrinę.

R.Masiulio teigimu, derybos dėl VAE projekto turėtų pasistūmėti po to, kai Estijoje, kur kovo pradžioje vyko parlamento rinkimai, bus suformuota nauja Vyriausybė.

Lietuva 2011 metų vasarą parinko "Hitachi" strateginiu investuotoju į atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė gyventojų paramos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
vagys toliau vagia

visus

visus portretas
ekonomiskai kenkiancius dokumentus yra gyvybiskai butina panaikinti
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių