Quantcast

Po VPT išvados Finansų ministerija nutrauks apskaitos sistemos konkursą

Finansų ministerija atsižvelgs į Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) išvadą ir nutrauks 600 tūkst. eurų vertės viešojo sektoriaus apskaitos informacinės sistemos (VSAKIS) plėtros konkursą.

„Finansų ministerija, atsižvelgusi į VPT gautą pirkimo išvadą, vykdys VPT įpareigojimą ir pirkimo procedūras nutrauks.

Atsižvelgus į VPT pastabas ir rekomendacijas, bus koreguojami minėto viešojo pirkimo pirkimo dokumentai ir pirkimo procedūros bus vykdomos iš naujo“, – BNS atsiųstame komentare teigė Finansų ministerijos Veiklos valdymo departamento direktorė Daiva Pipirienė.

VPT savo išvadoje teigė, kad ministerijos nustatytas reikalavimas tiekėjui būti tinkamai įgyvendinus mažiausiai vieną tokį projektą Finansų ministerijos naudojamų sistemų pagrindu riboja konkurenciją.

Tarnybos manymu, reikalavimas tiekėjui turėti gamintojo suteiktą teisę diegti ar modifikuoti ministerijos naudojamą „SAP Business Objects“ ar lygiavertę programinę įrangą neturėtų būti įtrauktas į kvalifikacinius reikalavimus.

VPT taip pat pažymi, kad nuo 2013 metų ministerijai šias paslaugas teikia tas pati įmonė, ji vienintelė dalyvavo ir paskutiniame konkurse. 

Atviri VPT duomenys rodo, kad sistemą 2009 metais už 1,97 mln. eurų diegė bendrovė ERP, o nuo 2013–ųjų paslaugas teikia „Alna Business Solutions“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių