Quantcast

VMI primena, kas svarbu iki Naujųjų metų

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) primena, kad darbdaviai, gruodžio mėnesį išmokėję darbo užmokestį ar dalį jo (pvz., avansą)*, nepamirštų Gyventojų pajamų mokestį (toliau – GPM) sumokėti iki gruodžio mėnesio paskutinės dienos.

„Įprastai, mokėdamas darbo užmokestį dalimis, darbdavys einamuoju mėnesiu išmoka avansą, o likusią atlyginimo dalį – per kito mėnesio 10 darbo dienų. Tokiu atveju, iki to mėnesio 15 d. pajamų mokestis yra apskaičiuojamas ir sumokamas nuo visos išmokėtos darbo užmokesčio sumos. Gruodžio mėnuo šiuo požiūriu yra išskirtinis, kadangi GPM privaloma sumokėti iki paskutinio metų mėnesio pabaigos“, – paaiškina Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pastebėdama, kad didžioji dalis mokesčių mokėtojų mokestines prievoles atlieka laiku, tačiau kasmet pasitaiko GPM sumokėjimo už gruodžio mėnesį vėlavimo atvejų.

Kauno AVMI taip pat atkreipia dėmesį, kad artėja Pridėtinės vertės mokesčio (toliau – PVM) deklaracijų pateikimo ir sumokėjimo už lapkričio mėn. terminas. Iki gruodžio 27 d. PVM mokėtojai turi pateikti šio mokesčio deklaracijas ir sumokėti apskaičiuotą PVM sumą už 2017 m. lapkričio mėn. Mokesčių mokėtojams rekomenduojama PVM deklaraciją pateikti ir deklaracijoje apskaičiuotą PVM sumokėti nelaukiant paskutinės dienos.

Daugiau informacijos, susijusios su GPM ir PVM sumokėjimu bei visais kitais mokesčių klausimais, gyventojai gali rasti VMI internetiniame tinklalapyje www.vmi.lt, taip pat paskambinę trumpuoju numeriu 1882. Telefoninės konsultacijos yra įrašomos ir saugomos 5 m. bei prilygsta rašytinėms konsultacijoms.


Šiame straipsnyje: MVImokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių