Quantcast

VMI premjerui pristatys, kaip surenkamos biudžeto pajamos

  • Teksto dydis:

Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vadovai premjerui Algirdui Butkevičiui pristatys, kaip vykdomas šių metų biudžeto surinkimo planas.

„Mokesčių inspekcija pristatys naujausią veiklą, ką daro šiuo metu, kad biudžeto planas būtų vykdomas. Dabar vyksta nuolatinis bendradarbiavimas tiek su Finansų ministerija, tiek su Vyriausybe, kad esant tokiai įtemptai geopolitinei situacijai, verslas mokėtų mokesčius kaip priklauso, bet tuo pačiu, kad verslui nebūtų sunku bendrauti su valstybe“, - BNS sakė VMI komunikacijos vadovas Darius Buta.

Anot jo, premjeras dalyvaus VMI pasitarime su apskričių mokesčių inspekcijų vadovais. Praėjusią savaitę A.Butkevičius sakė, kad biudžeto pajamų surinkimas pastaruoju metu gerėja dėl VMI įgyvendinamų mokestinių patikrinimų.

„Tai jau ne pirmas kartas, kai premjeras kalbėsis su mokesčių inspekcijų vadovybe apie mokesčių surinkimą. Bus žiūrima, kaip vyksta biudžeto surinkimo planas“, - BNS sakė premjero atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Finansų ministerijos duomenimis, valstybės biudžetas per 10 mėnesių gavo 15,454 mlrd. litų pajamų - 73,3 mln. litų, arba 0,5 proc. daugiau negu planuota ir 2,1 proc. (315,5 mln. litų) daugiau nei pernai tuo pat laiku.

Mokestinių pajamų į valstybės biudžetą surinkimo planas įvykdytas 100,9 proc. - jų gauta 14,409 mlrd. litų, arba 133 mln. litų daugiau nei prognozuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių