Quantcast

VMI pervedė pirmuosius 2,2 mln. eurų pajamų mokesčio permokos

  • Teksto dydis:

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) 2015 metų pajamas deklaravusiems gyventojams penktadienį pervedė pirmuosius 2,2 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio permokos. Pinigai pervesti beveik 19 tūkst. žmonių, pranešė VMI.

„Kaip ir kasmet, grąžintų permokų pirmieji sulaukė tie gyventojai, kurie deklaraciją pateikė elektroniniu būdu ir ją užpildė be klaidų, o jų pateikti duomenys sutampa su VMI turimais duomenimis“, - pranešime sakė VMI viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė,.

Pasak jos, nuo šiol pavedimus VMI atliks kiekvieną darbo dieną, atsižvelgdama į savivaldybių biudžetų pajamas.

VMI pažymi, jog permokos grąžinamos tik tiems mokesčių mokėtojams, kurie neturi skolų, yra pateikę ar patikslinę ankstesnių laikotarpių privalomas deklaracijas, pateikę 2015 metų turto ir kitas deklaracijas. 

„Norime priminti mokesčių mokėtojams, jog pasitaiko atvejų, kai gyventojas deklaracijoje pateikia duomenis, kurie nesutampa su VMI turima informacija apie jo pajamas ir išlaidas“, – sakė V. Vildžiūnaitė. Anot jos, tokiu atveju VMI specialistai susisiekia su gyventojais, kad pastarieji patikslintų informaciją arba pateiktų papildomus dokumentus.

Pajamas iki balandžio 1-osios jau deklaravo 396 tūkst. gyventojų, 19 tūkst. - turtą, 55 tūkst. prašo skirti paramą organizacijoms ir partijoms. 281 tūkst. gyventojų nori pasinaudoti GPM lengvatomis ir susigrąžinti beveik 31 mln. eurų sumokėto mokesčio, o beveik 65 tūkst. turės sumokėti 13 mln. eurų mokesčių.

Deklaracijas pateikti gyventojai turi iki gegužės 2 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių