Quantcast

Vilniaus taryba atleido nuo NT mokesčio didžiąsias miesto arenas

Vilniaus miesto savivaldybės taryba atleido nuo 2013 m. nekilnojamojo turto mokesčio „Siemens“, nuo 2012 m. „Vilniaus pramogų areną“ ir 2013 m. nekilnojamojo turto mokesčio „Lietuvos ryto“ krepšinio arenas, praneša sostinės savivaldybė.

„Siemens“ arena nuo nekilnojamojo turto mokesčio atleidžiama nuo 2005, „Vilniaus pramogų arena“ buvo atleista nuo 2004 metų. „Siemens“ arenoje vykdomi Vilniaus miestui svarbūs visuomeniniai, socialiniai, kultūros ir sporto renginiai. Bendrovės investicijos į „Siemens“ arenos projektą siekią 65 mln. Lt. “Vilniaus pramogų arena“ suteikdama lengvatines sąlygas sporto klubams bei vaikų treniruotėms, prisideda prie sporto populiarinimo Vilniaus mieste.

Vilniaus miesto savivaldybė yra VšĮ „Krepšinio rytas“ dalininkė. Arena nuo nekilnojamojo turto mokesčio buvo atleista ir 2010-2011 metais.

Visos minėtos arenos buvo statomos tik privačių bendrovių investicijomis, skirtingai nuo Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ar Panevėžio arenų, pastatytų valstybės ir savivaldybės biudžeto lėšomis bei ES paramos pagalba.

Primename, kad Vilniaus savivaldybė nemoka arenų operatoriams už jų išlaikymą, tuo tarpu Kaunas tam kasmet skiria per 2,5 mln. litų, Panevėžys – apie 2 mln. litų, Šiauliai apie 0,7 mln. litų.

Nuo 2012 m. nekilnojamojo turto mokesčio Taryba atleido ir nepelno siekiančią Lietuvos sporto draugiją „Žalgiris“, kurios pagrindinė veikla – kūno kultūros ir sporto propagavimas.


Šiame straipsnyje: NTmokesčiaiarenos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių