Quantcast

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovė D. Vilytė: premjeras klysta

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako netikslią informaciją kalbėdamas apie tai, kada Viešųjų pirkimų tarnyba sužinojo apie sutartį dėl „auksinių šaukštų“, sako tarnybos vadovė Diana Vilytė.

„Apgailestauju, kad kažkas klaidina mūsų premjerą ir jis viešai teigia netikslią informaciją. Kaip jau ne kartą esu sakiusi, 2016 metų birželio 1 dieną į mus kreipėsi Vilniaus apylinkės prokuratūra, prašydama pagal kompetenciją įvertinti šitą pirkimą“, - BNS trečiadienį sakė D.Vilytė.

Taip ji kalbėjo A.Butkevičiui Seime pareiškus, kad „auksinių šaukštų“ skandalas tyčia sukeltas prieš rinkimus. Svarstant krašto apsaugos ministro Juozo Oleko interpeliaciją, Vyriausybės vadovas teigė, kad pas jį buvo atėjęs Viešųjų pirkimų tarnybos darbuotojas, kuris pranešė, kad tarnyba apie kariuomenės vykdytą virtuvės įrangos pirkimą iš bendrovės „Nota Bene“ informacijos turėjo dar 2014 metais. Darbuotojo pavardę Vyriausybės vadovas atsisakė atskleisti.

D.Vilytė teigė, jog Viešųjų pirkimų tarnyba neturėjo galimybių pamatyti kariuomenės Materialinių resursų departamento ir „Nota Bene“ sutarties. Pasak jos, tarnyba nesulaukė priekaištų nei iš rinkos dalyvių, nei iš pačios krašto apsaugos sistemos, o pačios viešųjų pirkimų sutartys yra viešinamos nuo 2015 metų. Tuo metu sutartis dėl virtuvės įrankių įsigijimo pasirašyta 2014 metų spalį.

„Tarnyba matė skelbimą, kurių kiekvieną dieną pasirodo apie 50, bet mes nematėme pasiūlymų kainų. Taip kad premjerui kažkas teikė netikslią informaciją ir mes dėl to labai apgailestaujame“, - kalbėjo D.Vilytė.

Pareigūnė taip pat atmetė žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės kritiką, jog nepaisant jos pastangų pažabojant korupciją Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūroje, „į priešrinkiminę areną įžengė Viešųjų pirkimų tarnyba, patys teisiausi, viską žinantys, viską stabdė, bet visokių niekadėjų nesustabdė“.

D.Vilytė sakė, kad pernai jos vadovaujama tarnyba tikrino 22 Žemės ūkios ministerijos ir jos pavaldžių institucijų vykdytus viešuosius pirkimus ir pažeidimų nustatė 17-oje jų.

Pasak Viešųjų pirkimų tarnybos vadovės, ministerija pati pripažindavo savo klaidas ir tai, jog pirkimai vykdomi ne visiškai kompetetingai.

„Ministrė visus tuos signalus žinojo, visada buvo suteikiama techninė ir metodinė pagalba. Bandėme aiškinti didžiąsias jų klaidas daromas. Todėl priekaištų nesuprantu ir manyčiau, kad pirmiausia reikėtų susitvarkyti padorumo ribas ir tada jau kaltinti kitus“, - kalbėjo D.Vilytė.

V.Baltraitienė ir J.Olekas trečiadienį interpeliacijas Seime atlaikė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šaukštas

Šaukštas portretas
Šaunuolė. Bet matai kaip jie porom dirba? Interpeliacijas atlaikė...todėl, kad dalinasi. O tu ar kam nors duodi?

idomu

idomu portretas
o kada musu premjeras neklydo nepamenu

Panelei

Panelei portretas
Netoj vietoj sėdi .Tavo tarnyba juk ne addvokatūra?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių