Quantcast

Vieni paskutinių ES: Lietuvoje robotus naudoja 3 proc. įmonių

Lietuvoje robotus naudojančių įmonių dalis 2018 metais siekė 3 proc. ir buvo viena mažiausių ES, rodo naujausi Eurostato duomenys.

Mažiausia robotus naudojančių įmonių dalis taip pat užfiksuota Estijoje, Graikijoje, Vengrijoje ir Rumunijoje (po 3 proc.) ir Kipre (1 proc.).

Daugiausia robotus naudoja Ispanijos (11 proc.), Danijos ir Suomijos (po 10 proc.) bei Italijos (9 proc.). įmonės.

Iš viso praeitais metais apie 7 proc. ES įmonių, turinčių mažiausiai 10 darbuotojų, naudojo pramoninius arba paslaugų robotus.

Pramoniniai robotai dažniausiai naudojami pramoninei automatizacijai. Tuo metu paslaugų robotai turi tam tikrą savarankiškumo lygį ir gebėjimą veikti sudėtingose aplinkose, kuriose gali prireikti sąveikos su asmenimis, objektais ar kitais prietaisais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Kuo daugiau robotu, tuo daugiau pelno darbdaviams. Tuo daugiau bedarbiu. Pažiurėsiu, ar tie robotai pirks tą jūsų produkcija, ar kels šalies vartojima?

varnas

varnas portretas
Pradėkime nuo to, kad dauguma Lietuvos kompanijų aplamai vos vos išsilaiko ant vandens su uždirbamais pelnais. Duok Dieve užtektų pinigų investuoti į naujesnę gamybos liniją ar technologiją, o jau apie robotą jau ir tyliu. Tai labai brangi investicija, kurią reikia labai pasverti, kad kompanijos nenutempti į bankroto dugną. Žinoma- be 4 pramonės revoliucijos įmonės tam tikru metu labai atsiliks nuo konkurentų... bet pažiūrėkite į mūsų "pelkę" pasaulio mastu, mes tokie mažiukai.

...

... portretas
Chocholai PIGIAU!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių