Quantcast

Veterinarijos tarnyba prašo teismo konfiskuoti ūkininko neprižiūrimus galvijus

  • Teksto dydis:

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba kreipėsi į teismą dėl Marijampolės rajono gyventojo žiauraus elgesio su gyvūnais ir jų kankinimo.

VMVT atstovė Jurgita Savickaitė BNS patvirtino, kad tarnyba prašo teismo leisti konfiskuoti 15 ūkininko galvijų, laikomų Igliškėlių kaime itin blogomis sąlygomis.

Kaip skelbia tarnyba, Marijampolės VMVT inspektoriai, ne kartą tikrinę jo galvijų laikymo vietą ir priežiūros sąlygas, visais atvejais nustatydavo rimtų pažeidimų.

„Ankstesnių patikrinimų metu buvo nustatyta galvijų laikymo, šėrimo, girdymo, registravimo, ženklinimo, pašarų saugos reikalavimų pažeidimų, šis ūkis buvo įtrauktas į padidintos rizikos subjektų sąrašą ir tikrinamas dažniau. Po paskutinio VMVT inspektorių patikrinimo, kurį jie atliko kartu su Marijampolės savivaldybės administracijos darbuotojais, konstatuota, kad pažeidimų ūkio savininkas netaiso, todėl situacija gali tapti kritine“, – teigia tarnyba.

Pasak VMVT, Ūkyje pastarojo patikrinimo metu buvo 15 įvairaus amžiaus galvijų, laikomų apgriuvusiuose statiniuose, iš kurių nebuvo šalinamas mėšlas, tad galvijams nėra sąlygų atsigulti. Be to, nebuvo sudarytos tinkamos šėrimo sąlygos – pašarai gyvuliams sumesti tiesiog ant mėšlo, pašarų atsargos supelijusios, apipuvusios, nuo praėjusių metų vasaros laikytos lauke, neapsaugotos nuo nepalankių gamtinių sąlygų.

Pagal galvijų įmitimą konstatuota, kad jie šeriami nepakankamai, ne visi galvijai tinkamai paženklinti individualiais ausų įsagais, nevesta jų apskaita ir kiti pažeidimai.

Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus patarėjas Giedrius Blekaitis sako, kad ūkininkas dar 2016 metais buvo įpareigotas pastatyti naujus tvartus, tačiau to neįvykdė, jam skirtos baudos už blogas galvijų laikymo sąlygas bei netinkamą jų registravimą, ženklinimą.

„Taikytos daugkartinės administracinio poveikio priemonės nesudrausmino šio galvijų laikytojo, todėl šįsyk, ūkininkui piktybiškai nesistengiant pagerinti galvijų laikymo sąlygų, buvo nuspręsta kreiptis į teismą dėl jo veiksmų, kurie gali būti prilyginami žiauriam elgesiui su gyvūnais ir jų kankinimu“, – sakė G. Blekaitis.

Laukiant teismo sprendimo, Marijampolės savivaldybė drauge su Marijampolės VMVT specialistais sutarė nuolat lankytis ūkyje, pasirūpinti gyvulių šėrimu ir tinkamesnėmis jų laikymo sąlygomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių