Quantcast

A. Veryga žada valstybines vaistines ligoninėse dar šiemet

  • Teksto dydis:

Sveikatos reikalų ministras Aurelijus Veryga žada sudaryti galimybę ligoninių vadovams įsteigti valstybines vaistines įstaigose dar šiemet.

Sveikatos reikalų komiteto narys, konservatorius Antanas Matulas „Info TV“ teigia, kad ministras galimybę „papildomai užsidirbti iš vaistų“ dar šiemet ligoninių vadovams pažadėjo gydytojams skirtame renginyje.

Pats A. Veryga tiki, kad sudarius alternatyvą vaistų prekybai, atsirastų prielaida „aktyviau varžytis ir dėl pačių vaistų kainų“.

Šiuos ministerijos planus kritikuoja laisvosios rinkos šalininkai, kai kurie politikai, įvardydami padidėsiančias ligoninių išlaidas, galimą korupcijos, kai kurių vaistų protegavimo riziką.

„Kažkokių įrengimų kaštų jos tokiu atveju neturėtų patirti, darbuotojai farmacininkai ir taip dirba ligoninėse. Bet net jei ir reikėtų kažką samdyti – priemokos, kurios leidžiamos už vaistus, paprastai dengia tas išlaidas“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aitvaras

Aitvaras portretas
Šaunuolis Veryga,seniai tai reikėjo padaryti,o tai Vertelgos uzdirbinejo valstybinėse įstaigose.Dabar galės algas medikams kelti,nes ir asilui aišku,kad vaistinės pelną neša.Taip ir toliau daryk,kolega Veryga.

ministeriui

ministeriui  portretas
Valstybine,kai visas 100 % pelnas priklausp Valstybei,bet dabar 'valstybiniai' skaitosi tik pvmas ir akcizas,nes viskas yra prixvatinta,nes valstybe nieko nereguliuoja ,tik kainu kelimus ,nes nuo to dideja akcizas ir pvemas,beda Tautai per tuos prixvatus

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Užuojauta vsiems ligoniams.Tikėjimas gydytojais ir vaistais nepriklausomai nuo jų veiismų kartais kažką net sergantį mirtina liga išgydo.Sergantieji tikėkite savo pasveikimu,bet netikėkite Veryga,prisiminkite,kad tai priešrinkiminiai gandragalvių pažadai.Galite belaukdami ir numirti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių