Quantcast

Vaistines numatoma įpareigoti išduoti tam tikrą kiekį pigiausių vaistų

  • Teksto dydis:

Siekiant paskatinti vaistines aktyviau siūlyti pirkėjams pigiausius jiems tinkančius vaistus, jos bus įpareigotos išduoti tam tikrą kiekį pigiausių medikamentų.

„Numatoma sutartyse tarp teritorinės ligonių kasos ir vaistinės numatyti prievolę išduoti tam tikrą kiekį pigiausių vaistų, tai būtų taip pat skatinimas racionaliau vartoti – vartoti pigesnius vaistus“, – spaudos konferencijoje pirmadienio rytą sakė sveikatos apsaugos viceministrė Kristina Garuolienė.

Ministerijoje vykusioje spaudos konferencijoje taip pat pristatyti planai pakoreguoti esamą tvarką, pagal kurią vaistų gamintojams Lietuvoje dabar yra prieinama informacija apie, pavyzdžiui, konkurentų planuojamas taikyti nuolaidas. Konkurencijos tarybos pirmininko pavaduotoja Jūratė Šovienė sausio pabaigoje tokią praktiką prilygino karteliniams susitarimams.

„Ministerija įgyvendina tiek Valstybės kontrolės, tiek Konkurencijos tarybos rekomendacijas, artimiausiu metu bus pakeistas įsakymas, pagal kurį yra teikiama informacija apie vaistų kainas suinteresuotoms pusėms. Tai yra vaistų gamintojai, kurie deklaruoja nuolaidas, šiuo metu turi galimybę matyti vaistų kainas, tačiau pagal Konkurencijos tarybos rekomendacijas tai yra konkurenciją pažeidžiantis momentas (...). Nuo šiol matyti susistemintą informaciją apie taikomas nuolaidas, apie tai, kiek nuolaidos galioja, nebebus įmanoma, artimiausiu metu pasirašius įsakymą to gamintojai nebematys“, – žadėjo viceministrė.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga taip pat žadėjo, kad bus peržiūrimi reikalavimai, pagal kuriuos vaistai gali būti įtraukti į kompensuojamųjų sąrašą.

„Bus peržiūrimi tie laiptai (...). Bus žiūrima, ką Konkurencijos taryba sakė, kaip atverti plačiau galimybes ateiti daugiau vaistų į rinką“, – sakė A.Veryga.

Sausio pabaigoje prezidentūroje aptariant galimybes mažinti kainas kontrolės institucijos teigė, kad vaistų kompensavimo sistema sukelia dirbtines kliūtis patekti į šalies rinką pigesniems ir efektyvesniems vaistams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ANTANAS

ANTANAS portretas
TAIGI,KISKIME TIK PIGIAUSIUS VAISTUS NORS IR ABEJOJAME JU EFEKTU.JAU NET IPAREIGOJIMAI ATSIRANDA.TAI PUIKUS GYDYMO LYGI,NE KAS TAVE GYDO,O KAS PIGESNI.KLAIKU IR SKAITYTI.IR TAI PLANUOJA GYDYTOJAI.TEKS NAUDOTIS LIAUDIES MEDICINA,NES VAISTINEJE SU LAIKU GAUSI TIK KREIDINIU TABLECIU.SVEIKINAME,DAUG SUTAUPYSITE LIGONIU KASU LESU,O PER TA LAIKA IR NEMAZAI PENSININKU PASIBAIGS.VALIO REFORMOMS!

pastovus melas...apie vaistu atpiginima...

pastovus melas...apie vaistu atpiginima... portretas
kas is tu kalbu.... VAISTAI kaip brango, taip sekmingai ir toliau brangsta... SISTEMINGAI kas 3-6 men. Pvz. akiu lasiukai 1 men.( glaukoma) 1 akiai 2016 02 men. kainavo 5,35, o 2016 09 men. jau 7,57 eu. PABRANGO 2,2 euro.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių