Quantcast

Vėl siūloma maisto produktams taikyti 9 proc. PVM

Seimo valdantiesiems priklausantys keturi socialdarbiečiai siūlo lengvatinį 9 proc. pridėtinės vertės mokestį (PVM) taikyti visiems maisto produktams.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas antradienį Seime įregistravo Gediminas Kirkilas, Andrius Palionis, Rimantė Šalaševičiūtė ir Petras Čimbaras.

„Įstatymo projektą rengėme atsižvelgdami į dabar susiklosčiusią padėtį. Maisto produktų kainos gerokai išaugusios, ir atsižvelgiant į Eurostato duomenis, augo gerokai sparčiau negu kitose Europos Sąjungos šalyse. Būtina imtis realių žingsnių ir mažinti kainas šalies vartotojams“, – pranešime sakė Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) frakcijos seniūnas A. Palionis.

Anot jo, siūloma pataisa turės teigiamos įtakos verslo sąlygoms ir padės atpiginti maisto produktus.

„Gal net susigrąžinsime savo pirkėjus, kurie dėl išaugusių kainų apsipirkimą Lietuvoje iškeičia į Lenkijos ir Latvijos prekybos centrus. Suprantame, jog galimas laikinas lėšų, gaunamų iš PVM, sumažėjimas, tačiau padidėjus vartojimui šie praradimai bus kompensuoti“, – tvirtino A. Palionis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Che: 9% PVM viskam, 3% - maisto produktams; visa kita - per apyvartos motestį: te patys verslininkai susimoka už pinigų vartojimą bei jų finansinės veiklos stebėjimą; KODĖL visa tai turi finansuot vargšas galutinis vartotojas?

čiūdnikai

čiūdnikai  portretas
ha ha ha papasakokit tai naivuoliams anigdotus vien per maisto kainų kelima į svetimus kraštus žmones išveža kiek pinigų tai koks valžiai pelnas ir kur čia jūs matot ekonomika
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių