Quantcast

Vėl kalbama apie MMA didinimą: bus šuolis ar šuoliukas?

Trišalė taryba šią savaitę vėl pradeda svarstyti minimalios algos (MMA) didinimą.

Šį kartą ji turėtų būti nustatyta pagal formulę, tačiau kai kurie darbdaviai nori ją tobulinti.

Trišalės tarybos posėdyje bus pateiktas pirminis siūlymas didinti minimalų atlygį nuo kitų metų pradžios.

Pernai nuspręsta, kad minimali alga turi būti maždaug puse vidutinės algos.

Pernai minimali alga buvo padidinta 20 eurų iki 400. Naujasis Darbo kodeksas reglamentuoja, kad minimalus atlygis gali būti mokamas tik už nekvalifikuotą darbą.

S. Skvernelis: MMA didinimas – derybų klausimas

Trišalei tarybai antradienį ketinant nagrinėti minimalios mėnesio algos (MMA) didinimo klausimą, premjeras neatskleidžia, kiek nuo kitų metų ji galėtų didėti. Pasak Sauliaus Skvernelio, tai yra derybų klausimas.

„Tai yra derybų esmė. Dabar Trišalė taryba sės derėtis ir išklausysime, kokie yra lūkesčiai darbuotojams atstovaujančių profesinių sąjungų, darbdavių. Kaip minėjau, Vyriausybė, aktyviai būdama Trišalės tarybos nare, veiks ir laikysis principo, ką mes jau esame Trišalėje taryboje įtvirtinę, kad (MMA – BNS) būtų tarp 42-48 procentų, kalbant apie vidutinį darbo užmokestį“, – pirmadienį Vyriausybėje žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, Seimui patvirtinus mokesčių reformą, kurioje numatytas ir darbuotojo bei darbdavio socialinio draudimo įmokų sujungimas, turėtų koreguotis ir MMA bei vidutinio darbo užmokesčio (VDU) santykio formulė.

„Apie formulę kalbant, apskritai, pritarus mokestinėms reformoms ir sujungus mokesčių dalį darbuotojo ir darbdavio, tai mes turėsime surasti kitokią formulę, nes proporcijos keisis. Tam irgi derybos, jos prasidės ir tikiuosi, kad rasime subalansuotą sprendimą, kuris tenkins pirmiausia tai darbuotojų interesus ir bus pakeliama našta verslui, ypač smulkiajam verslui“, – teigė S. Skvernelis.

Vyriausybę, dalį darbdavių ir profsąjungų suburianti Trišalė taryba antradienį vėl pradeda svarstyti MMA didinimą. Šį kartą MMA turėtų būti nustatyta pagal formulę, tačiau kai kurie darbdaviai nori ją tobulinti.

Buvęs Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas BNS anksčiau sakė, kad dabar bus pateiktas pirminis siūlymas didinti MMA nuo kitų metų pradžios.

Trišalė taryba pernai nusprendė, kad MMA turi būti 45-50 proc. vidutinės algos, o konkretus santykis bus lygus keturių didžiausią santykį turinčių Europos Sąjungos (ES) šalių vidurkiui, tačiau turės išlaikyti 45-50 proc. ribą.

Pernai MMA buvo padidinta 20 eurų iki 400 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
da,da,da, ir trys kart valio , miegančiai bobutėi po antklodę, trumpu maršo garsu silpno putymo vyduriu oro bezdėjimo, po tokiu šuolių kėlymo, bazinio dydžio, kada baiksite ir pradėsite mokėti toki atlyginima europos sąjungos šaliu, kur matyta juk nuo kada mes tapome europos sąjungos piliečiai, prisiminkime .data , kada mes busime lygus su visais žmonėmis o ne masalais , gėda gėda mastyti ir kalbėti, juk mes esame antra rušiai triušiai, dauginames bet gyvenime esame nusilpes , tik mokėsčiu našta apkraunami labiau už kitus , bastą,

y sikna susikiskit toky didinima

y  sikna  susikiskit  toky  didinima portretas
nes verslianykai jau dabar padidino produktu ir paslaugu kainas 150% , taip ,kad jus nepadidinat o perpus sumazinat MMA atlyginima........

Pernai priėmė sprendimą ir nutarė

Pernai priėmė sprendimą ir nutarė  portretas
kad MMA nuo š/m sausio 1 d. padidins 20 eurų ir sieks 400 eurų, tai reiškia kad jau šiemet mes gaunam padidinta MMA. Nes pernai MMA buvo 380 eurų.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių