Quantcast

VAE projektas galėjo pritraukti papildomų Japonijos investicijų

  • Teksto dydis:

Reikia aiškios vizijos, kokia linkme ilguoju laikotarpiu plėtoti Lietuvos ekonomiką, nes jeigu bus ilgalaikė strategija, atsiras ir investuotojų susidomėjimas, sako naujasis Japonijos ambasadorius, pradėjęs eiti pareigas rugsėjo mėnesį, Toyoei Shigeeda. Pasak jo, Visagino atominės elektrinės ir "Hitachi" projektas galėjo aplink save sukurti papildomų ekonominių efektų, paskatinti kitas Japonijos pramonės bendroves ateiti į Lietuvą.

"Japonijos investuotojams reikia aiškumo, kuria linkme jūs judate, tada jie domėsis investavimo galimybėmis, Atkreipiu dėmesį, kad japonų kalbą mokėti per kitus penkerius metus gali tapti itin perspektyvu", - interviu "Verslo žinioms" sakė T.Shigeeda.

"Lietuva yra maža rinka, bet Japonijai reikia gero partnerio jūsų regione, ir manau, kad galite juo tapti. Mūsų valstybės turi pasinaudoti viena kita ne tik kaip rinka savo produkcijai, tačiau ir tapti partneriais platesniame regione. Lietuvos ir Japonijos verslininkams bendradarbiaujant, per Lietuvą būtų galima paskirstyti produkciją į kitas rinkas. Tas pats pasakytina apie Japoniją. Lietuvos bendrovės gali rasti čia partnerių plėtodamos veiklą ne tik Japonijoje, bet ir kitose Azijos rinkose", - dienraščiui kalbėjo ambasadorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių