Quantcast

V. Vasiliauskas: atsiskaitymų padirbtais eurais mažėja

  • Teksto dydis:

Lietuvai sausio 1-ąją įsivedus eurą, bandymų atsiskaityti padirbtais eurų banknotais mažėja, sako Lietuvos banko vadovas. 

„Aš manau, kad tai nėra problema. Tai buvo primoji banga. Jeigu mes pasižiūrėsime statistiškai, tai kiekiai padirbtų eurų neviršija Europos vidurkio. Tiesiog, manau, tai buvo pirmas bandymas pasinaudoti žmonių nepatyrimu. Dabar jau mažėja atvejų“, - ketvirtadienį Valdovų rūmuose pristatęs 50 eurų kolekcinę aukso monetą, žurnalistams sakė Vitas Vasiliauskas.

Anot jo, įvedus eurą, daugiausiai problemų kėlė didelis grynųjų litų kiekis ir jų keitimas į eurus, tačiau procesas praėjo sklandžiai.

„Tai buvo intensyvus laikotarpis (euro įvedimo - BNS). Manau, kad pats procesas buvo tikrai sklandus. Apibendrintai galiu vertinti pozityviai“, - teigė V.Vasiliauskas.

Naujausiais Policijos departamento duomenimis, nuo sausio pradžios jau pradėti 194 ikiteisminiai tyrimai, o iš apyvartos išimta 250 galbūt suklastotų banknotų.

Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis praėjusią savaitę sakė, jog rinkoje rasta 20 tikrai padirbtų euro kupiūrų, vyksta 127 ikiteisminiai tyrimai, o iš apyvartos jau išimti 264 euro banknotai, kurių bendra vertė viršija 10 tūkst. eurų.

Be to, ministras pridūrė, jog Lietuvoje bandomi realizuoti eurai nėra pagaminti šalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siluminynkas

siluminynkas portretas
Eiline pasakų pasaka ;-)))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių