Quantcast

V. Andriukaitis: Europos Komijos nuomonė dėl GMO reglamentavimo – per 6 mėnesius

  • Teksto dydis:

Naujoji Europos Komisija (EK) per pirmus šešis darbo mėnesius turės bendrą nuomonę dėl genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) kultūrų naudojimo ir reglamentavimo, antradienį pareiškė į sveikatos ir maisto saugos eurokomisarus siūlomas Vytenis Andriukaitis.

„Šešių mėnesių laikotarpyje (nuo lapkričio 1 dienos - BNS) mes jau turėsime turėti kolektyvinę Europos Komisijos nuomonę“, - po klausymų Europos Parlamente žurnalistams sakė V.Andriukaitis.

Pasak jo, naujai deleguotos EK pirmininkas Jeanas-Claude‘as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) savo kalboje Europos Parlamente pažadėjo, kad EK greitai turės bendrą nuomonę dėl GMO reglamentavimo, o V.Andriukaičiui ir jo komandai teks tą nuomonę parengti.

BNS paklaustas, kaip šiuo metu V.Andriukaitis asmeniškai vertina GMO kultūrų naudojimą, kandidatas į eurokomisarus atsakė, kad šiuo metu jis ieško kompromiso.

„Šiuo metu aš esu žmogus, norintis rasti kompromisą“, - pabrėžė V.Andriukaitis.

V.Andriukaitis tvirtino, kad be EK nuomonės parengimo dėl GMO naudojimo ir reglamentavimo, pagrindiniai darbai bus sveikatos sistemų pokyčių vertinimo metodikos ir instrumentų parengimas bei ruošimasis krizėms ir jų valdymui.

„Įeina maisto ženklinimas, atsižvelgiant į arklienos skandalą bei Europos Sąjungos ir Rusijos maisto produktų prekyba, kai ji stabdoma dėl kiaulių maro“, -  tvirtino V.Andriukaitis.

Socialdemokratas V.Andriukaitis antradienį dėsto savo poziciją Žemės ūkio ir kaimo plėtros bei Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komitetams.

Europarlamentrų klausymai Briuselyje vyksta nuo pirmadienio. Po jų Europos Parlamentas balsuos dėl naujos Europos Komisijos, kuriai vadovaus buvęs Liuksemburgo premjeras J.C.Junckeris. Nauja Komisija darbą pradės lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asilas

Asilas portretas
Sitas asilas Andriukaitis dar iesko kompromisu del GMO.Tikrai suras,kaip prakiso privalomas vakcinas Lietuvos vaikams,tuoj genetiskai modifikuoti produktai paplis visoje Lietuvoje. Sitaip tas isgama papirktas finansiniu magnatu,nusluos Lietuviukus.Vyti lauk Andriukaiti nuo valdzios strukturu,o ne pareigose kelti.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Kada tie žalieji ekologistai pagaliau leis mums žmoniškai gyventi? Jau seniai valgome GMO ryžius iš Azijos , pvz. rudus ryžius su įvestu vitamino A genu...ir nieko neatsitiko.Gyvulius šeriame kombinuotais pašarais su modifikuota soja....Norman Ernest Borlaug–, naujų atsparių javų veislių genetiniais metodais kūrėjas. Jo dėka tarp 1965 ir 1970 metų javų derlius Indijoje ir Pakistane beveik padvigubėjo. Šis progresas vadinamas Žaliaja revoliucija. Borlaug veikla išgelbėjo virš milijardo žmonių gyvybes nuo bado mirties.1970-aisiais Norman Borlaug buvo apdovanotas Nobelio taikos premija.Vėliau mokslininkas savo metodais pagelbėjo padidinti maisto kiekį Kinijoje ir Afrikoje. Tačiau tamsuolių jis užsipuolamas, kad naudojo genetinius modifikavimo (prievartinius) metodus...1997 ,,žaliųjų“ pavadintus GMO.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių