Quantcast

Už neturtinę žalą bus galima reikalauti iki 5 mln. eurų

Ketvirtadienį įsigaliojo Seimo priimtos Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo pataisos, kuriomis sustiprinta nukentėjusiųjų keliuose, ypač patyrusių labai sunkių sužalojimų, apsauga.

Nuo lapkričio 1 d. transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo suma dėl vieno eismo įvykio Lietuvos teritorijoje, nepaisant to, kiek yra nukentėjusių trečiųjų asmenų, bus 5 mln. eurų dėl žalos asmeniui (įskaitant ir neturtinę žalą) ir 1 mln. eurų dėl žalos turtui.

Seimas panaikino buvusią 5 tūkst. eurų ribą neturtinei žalai ir nustatė kriterijus, į kuriuos turi būti atsižvelgiama apskaičiuojant neturtinės žalos dydį.

Pernai Seimo priimtomis įstatymo pataisomis įgyvendinami Europos Sąjungos Teisingumo Teismo sprendimai ir užtikrinama Lietuvos nacionalinių teisės aktų atitiktis ES teisės aktų reikalavimams.

Transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomojo draudimo įstatymo pataisas Seimas priėmė 2017 metų lapkričio 16 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vairuotojui

vairuotojui portretas
Prie ko cia ši pataisa ir kelių ereliai?Koks nors milijonierius teisme irodys , kad del avarijos patyre 5 mln neturtinę źalą, tai jam draudimas ir išmokės.O išmokės mūsų sąskaita, padidinus draudimo kainą. O tu apie erelius pezi.

Madis

Madis portretas
Ne erelių pamažės, o draudimo įmokos ženkliai padidės. Šitas reikalas tik dėl draudikų gobšumo.

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
O taip, gal sumažės kelių "erelių".Už padarytą avariją neissimokes iki gyvenimo pabaigos.Manau labai gerai, neatsargus vairuotojai privalo nevažiuoti savo ir ne savo mašina.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių