Quantcast

Uosto terminalus prižiūrėtų vien Uosto direkcija

Seime pateiktas siūlymas keisti uosto terminalų tikrinimo dubliavimo tvarką.

Dabar patikrinus terminalą dokumentai teikiami į Susisiekimo ministeriją sprendimui priimti. Nauja tvarka numatytų, kad uosto direkcijos vadovas tvirtina terminalo atitikties aktą. Toks pakeitimas būtų logiškas.

Taip pat Uosto direkcija pagal numatytą terminą teiktų ir įspėjimą pašalinti vienokius ar kitokius trūkumus terminale.

Tokia nauja tvarka nepriimtina pasirodė Seimo teisininkams. Jie mano, kad kai terminale nerasta trūkumų, jo atitikties aktas galėtų būti pratęsiamas ir Uosto direkcijos sprendimu. Bet kai randami trūkumai, manoma, sprendimą stabdyti terminalo veiklą turėtų priimti Susisiekimo ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaunai

klaunai  portretas
lyg uostas kitokio darbo neturėtų tik apie tą valtį sukinėtis ir kad tik niekas net piršto niekas neprikištų

Gintaras

Gintaras portretas
Miestas ketina parduoti "Žalgirio" stadioną uostui, atseit ten nesaugi vieta dėl taršos nuo uosto veiklos. Jeigu stadiono vietoje bus vystoma uosto veikla, Vitės kvartalo, Sportininkų g. gyventojų sąlygos smarkiai pasikeis. Miesto bendruomenė turėtų reikalauti, kad visa Žalgirio teritorija taptų buferine zona tarp uosto veiklos ir miesto kvartalų, kaip daroma civilizuotose šalyse. Kas per išvirkščia logika mūsų miesto vadovų - jei vieta tapo nebesaugia dėl taršos, tai ją reikia parduoti teršėjui, kad užteršta zona padidėtų miesto sąskaita. Stadiono pardavimas yra įtrauktas į miesto reikalavimų sąrašą uostui, kaip viena iš sąlygų dėl išorinio uosto statybos Melnragėje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių