Quantcast

Ūkininkai kviečia į svečius

Beveik septynios dešimtys Lietuvos kaimo sodybų ir ūkių pirmą kartą pasirengę priimti visus, kas tik norės atvykti – bus ekskursijų, degustacijų, paskaitų. Kaimo turizmo asociacijos teigimu, tai yra galimybė nusipirkti maisto produktų ir iš pirmų lūpų išgirsti, kokį kelią jie nukeliauja. Ši akcija – agroturizmo naujovės pradžia.

Šeštokas Eimantas – dažnas pagalbininkas mėsinius Limuzinų veislės galvijus auginančiame tėvų ūkyje Kelmės rajone.

Rasa ir Arūnas Rutkauskai limuzinus veisia treji metai, labai pravertė europinė parama ūkiui. Dabar turi 50 ha žemės ir beveik pusšimtį galvijų.Tikslas – laikyti 60 karvių žindenių, kurios pienu veršelius maitina iki 7 mėnesių.  

Netrukus banda patrauks į ganyklas, ten gyvulius šeima aprodys paskutinį gegužės savaitgalį į ūkį atvyksiantiems svečiams. Šeimininkas – veterinarijos gydytojas – sako jau ne kartą rodęs ir pasakojęs apie šių galvijų naudą vaikų ekskursijoms. 

Ne visi vaikai žino, kaip saugiai elgtis su gyvuliu. Tai nėra pavojingas gyvulys. Tai tokia mūsų edukacinė programa. Yra mintis parodyti, kad mėsinis galvijas ne tik mėsai auginamas. Tikslas – parodyti, kad tas pats gyvūnas gali būti ir kaip hobio gyvūnas – mes turim kaimo turizmo sodybų, kurios laiko po kelis galvijus“, – pasakojo Kelmės rajono ūkininkas A. Rutkauskas.

Kiekvienas ūkio ar sodybos duris atversiantis šeimininkas paskutinį  gegužės savaitgalį pakvies į   ekskursijas, degustacijas, lankytojai galės įsigyti maisto produktų. Tam ruošiasi  gyvulininkystės, augalininkystės ūkiai, žirgynai, kulinarinio paveldo puoselėtojai, bendruomenių centrai.

Svečių laukia ir Kaišiadorių rajone etnografinę sodybą turintys ir liaudies architektūrą propaguojantys broliai Bortkūnai.

„Tai yra proga pasakyti, kad žmonės atkreiptų dėmesį į gamtą, į senąją architektūrą. Kad senąją architektūrą galima pritaikyti ir panašiai“, – sakė sodybos šeimininkas Rolandas Bortkūnas.

Atviros dienos kaime – agroturizmo naujovė Lietuvoje. Latviai tokią akciją rengia jau ketvirtą kartą. Per dvejus metus mūsų šalyje bus įgyvendintas projektas parengti pusšimtį ūkių, kurie lankytojus priimtų nuolat.

„Ši veikla įgyvendinama, bendradarbiaujant pagal programą „Abipus sienos“ tarp Lietuvos ir Latvijos vykdomas projektas. Mes kuriame agroturizmo produktą – tai 2 metų darbas, skiriamos lėšos, kad mes galėtumėm apmokyti, paruošti žmones tokių paslaugų teikimui, turistų priėmimui. O mes pagelbėsime su rinkodara“, žadėjo Kaimo turizmo asociacijos prezidentas Linas Žabaliūnas.

Ūkininkams, norintiems nuolat priimti lankytojus, numatyta skirti paramą dalyvauti parodose, taip pat išleisti leidinių, žemėlapių.

Jau netrukus viename iš degalinių tinklų bus galima nemokamai gauti žemėlapį su nurodytais 68 ūkiais, kurie paskutinį gegužės savaitgalį ir priims smalsuolius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų 100 milijonų 10000 eurų, 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių