Quantcast

Tyrimas: kas antras lietuvis bent kelis kartus per savaitę valgo vištieną

  • Teksto dydis:

Naujausias tyrimas apie lietuvių vištienos vartojimo įpročius atskleidė, kad ją yra pamėgę daugybė žmonių – bent kelis kartus per savaitę ją vartoja 50 proc. lietuvių, rodo bendrovės „Kekava“ užsakymu atlikta visuomenės apklausa.

Labiausiai vištieną mėgsta didmiesčių gyventojai

„Lengvai gaminama, daug baltymų ir kitų naudingų medžiagų savo sudėtyje turinti vištiena yra mėgstama lietuvių. Kaip rodo tyrimas, šią švelnios tekstūros, lengvai virškinamą mėsą renkasi įvairaus amžiaus, socialinių sluoksnių visų regionų Lietuvos gyventojai, nepriklausomai nuo to, kurioje šalies dalyje jie gyvena. Tad galime drąsiai teigti, kad vištiena yra vienas pagrindinių maisto produktų ant lietuvių stalo“, – apklausos duomenis apžvelgė bendrovės „Kekava“ prekybos vadovė Lietuvai Oksana Borkovska.

Tyrimas atskleidė, kad dažniausiai vištienai vietos ant savo stalo suranda didmiesčių gyventojai – 59 proc. Vilniaus ir 56 proc. kitų didžiųjų Lietuvos miestų gyventojų šią mėsos rūšį vartoja kelis kartus per savaitę.

„Didmiesčių gyventojų kasdienis rimtas – itin greitas ir įtemptas, laiko maisto gaminimui lieka tikrai ne visada. Vištiena yra viena lengviausiai paruošiamų mėsų, be to – itin universali, tinkama skirtingiems patiekalams ruošti, todėl nenusibostanti. Tai tikriausiai yra vienos svarbiausių priežasčių, kodėl miestų gyventojai vištieną vartoja itin dažnai.

Be to, visuomenėje itin gajus sveikumo kultas – visi norime gyventi ir maitintis kuo sveikiau ir pilnavertiškiau, tad vištiena čia – ir vėl itin tinkamas pasirinkimas, nes turi daug naudingų medžiagų, mažai cholesterolio. Šis noras gyventi sveikiau skatina pasitempti ir vištienos gamintojus – vis daugiau jų siekia ar jau augina vištas visiškai nenaudodami antibiotikų, užtikrindami tokias sąlygas, kuriose vištos augtų nesirgdamos ir neprireiktų jų gydyti šiais žmogaus organizmui nenaudingais medikamentais“, – teigė O. Borkovska.

Mažesniuose miestuose kelis kartus per savaitę vištieną taip pat vartoja pusė apklaustųjų. Netrūksta mėgstančių šią mėsos rūšį ir kaimo vietovėse – 44 proc. ten gyvenančių lietuvių vištieną vartoja kartą per savaitę.

Vištieną renkasi ir daugiau uždirbantys

Tyrimas atskleidė, kad išskirtinai dažnai vištieną renkasi ir didesnes pajamas gaunantys lietuviai – šeimose, kuriose vienam asmeniui tenka daugiau nei 700 eurų, šią mėsos rūšį kelis kartus per savaitę valgo net 60 proc. respondentų.

„Nors vištiena nėra brangi mėsa, atvirkščiai – viena pigesnių, faktas, kad ją itin dažnai valgo ir aukštas pajamas gaunantys asmenys, tik įrodo, kad lengvas paruošimas ir sveikumo aspektas yra tas maisto produkto derinys, kurį tikrai mėgsta žmonės“, – tyrimą apibendrino O. Borkovska.

Bendrovės užsakymu tyrimą praėjusių metų pabaigoje atliko rinkos analizės įmonė „RAIT“. Visoje šalyje apklausti 703 respondentai nuo 18 iki 65 metų.


Šiame straipsnyje: lietuviaivištienatyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vista

Vista portretas
Mazareklamyte vistienai valgykit nes daugelis valgo

Nesamones raso

Nesamones raso portretas
Jeigu zmones ipirktu kiauliena jautiena aviena zuvi tai manau vistienos reitingai nukristu

...

... portretas
Ką, broileris sunerimo?.. :s
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių