Quantcast

Trys naudingi patarimai kaupiant tarą

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pradėjus veikti vienkartinių gėrimų pakuočių užstato sistemai, vartotojai grąžina ne tik alaus bei giros butelius, bet ir kitą specialiai pažymėtą stiklinę, plastikinę ir metalinę tarą. Šalies gyventojai jau žino, kad į taromatus ar rankinio surinkimo vietas priduodamos pakuotės turi būti tuščios, nesulamdytos, o brūkšninis kodas ant etiketės – nepažeistas. Užstato sistemoje dalyvaujančių pakuočių daugėja, nesulamdytos jos užima nemažai vietos, tad vartotojams dažnai kyla klausimų – kur ir kaip tvarkyti bei sandėliuoti tarą.

VšĮ „Užstato sistemos administratorius“ pateikia tris naudingus patarimus, kurie padės išspręsti šias problemas.

Pakuotes laikykite švarias

Pasistenkite visiškai ištuštinti tarą. Buteliuose ir skardinėse užsilikę gėrimų likučiai ima gesti, tad jūsų namuose atsiranda kenkėjus viliojantis nemalonus kvapas. Šio kvapo bei kenkėjų viešnagės išvengsite, jeigu tarą ne tik ištuštinsite, bet ir perskalausite vandeniu.

Verta atkreipti dėmesį, kad švari tara leidžia palaikyti tvarką ne tik jūsų namuose, bet ir rankinio surinkimo vietose bei taromatuose. Būtent neištuštintos pakuotės pradeda skleisti kvapą, kurį ne visuomet įveikia ir reguliariai naudojamos specialios valymo priemonės.

Neišmeskite plastikinių butelių dangtelių

Rūšiuodami tarą, neišmeskite plastikinių butelių dangtelių – jie padeda išlaikyti nepakitusią pakuotės formą. Būtent pagal pradinę pakuotės formą taromatai atpažįsta pakuotes.

Be to, grąžindami butelius su dangteliais prisidedate prie gamtos švarinimo, kadangi taip surenkamas didesnis plastiko kiekis.

Reguliariai grąžinkite pakuotes

Pakuotes stenkitės grąžinti reguliariai – taip išvengsite rūpesčių dėl sukauptos taros sandėliavimo. Didelių pakuočių kiekių kaupti neverta – taupykite namų erdvę. Daug patogiau tarą priduoti ir užstatą atgauti kaskart susiruošus artimiausion parduotuvėn. Vietas, kur gyventojai gali grąžinti pakuotes, galima rasti www.grazintiverta.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių