Quantcast

Trišalėje taryboje daugelis Darbo kodekso klausimų vėl buvo atidėti

  • Teksto dydis:

Trišalėje taryboje tęsiantis diskusijoms dėl naujojo Darbo kodekso, didžioji dalis antradienį diskutuotų klausimų buvo atidėti vėlesniems posėdžiams.

Vyriausybės, darbuotojų ir darbdavių atstovams pavyko sutarti dėl palengvintų sąlygų gauti nedarbo išmoką.

„Iš esmės eilinį kartą teko dalį klausimų atidėti, nes tiesiog nesutapo visų partnerių nuomonės. Manau, kad visus atidėtus klausimus apsvarstysime kituose posėdžiuose ir spėsime laiku baigti diskusijas dėl visų nuostatų“, - BNS sakė socialinės apsaugos ir darbo viceministrė Eglė Radišauskienė.

Ji pridūrė, kad po dviejų savaičių vyksiančiame Trišalės tarybos posėdyje turėtų galutinai paaiškėti, ar prie tarybos prisijungs darbdavių organizacijų Lietuvos verslo konfederacija ir Investuotojų forumas bei trijų profesinių sąjungų „Solidarumas“, „Sandrauga“ ir Jungtinės profesinės sąjungos atstovai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pranešė, jog posėdyje nepavyko susitarti dėl darbo sutarčių ir atleidimų nuostatų. Tačiau tarybai pavyko sutarti dėl lengvesnių sąlygų gauti nedarbo išmoką. Teisę į nedarbo išmoką turėtų žmogus, kuris iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje turi ne mažesnį kaip 12 mėnesių nedarbo draudimo stažą per paskutinius 30 mėnesių.

Per pastaruosius tarybos posėdžius Vyriausybės atstovai, darbdaviai ir profsąjungos sutarė dėl darbo laiko reglamentavimo klausimų, tačiau nepavyko sutarti dėl atostogų ilgumo bei dėl darbo tarybų ir profesinių sąjungų kompetencijų paskirstymo.

Sausio pradžioje po susitikimo su Trišalės tarybos atstovais premjeras Saulius Skvernelis teigė tikintis, jog diskusijos dėl ginčytinų Darbo kodekso straipsnių bus baigtos iki Seimo pavasario sesijos pradžios kovo 10-ąją, kad joje kodeksas būtų priimtas ir liepos 1 dieną įsigaliotų.

Praėjusių metų pabaigoje Seimas pusmečiui atidėjo socialinio modelio, kurio viena pagrindinių dalių yra naujas Darbo kodeksas, įsigaliojimą. S.Skvernelis anksčiau žadėjo, kad šie įstatymai bus pataisyti iki 2017-ųjų liepos, kad per pusmetį verslas ir gyventojai galėtų pasirengti būsimoms naujovėms. Jis yra teigęs, kad po pusmečio socialinis modelis bus „visiškai kitoks“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių