Quantcast

Trišalė taryba toliau derins pozicijas dėl streikų

  • Teksto dydis:

Trišalė taryba pirmadienį ketina suderinti galutines valdžios, darbdavių ir profesinių sąjungų pozicijas dėl siūlomų Darbo kodekso pakeitimų. Be to, bus toliau svarstomi siūlomi Darbo kodekso pakeitimai, susiję su streikų organizavimu, - dėl šio klausimo nebuvo susitarta praėjusią savaitę.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovas Artūras Černiauskas BNS sakė, Darbo kodekso rengėjai siūlo, kad streikus gali skelbti 25 proc. profesinių sąjungų narių, tačiau darbdaviams tai pasirodė per mažai, nes dabar tam reikia 50 proc. plius vieno darbuotojo. Darbdaviai reikalavo, kad profesinės sąjungos apsidraustų, jog streiko metu padaryta žala būtų atlyginama per draudimo fondus.

Tačiau tikėtina, kad šią savaitę Trišalė taryba nebaigs viso socialinio modelio svarstymo.

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų. Vyriausybė jau patvirtino ir Seimui perdavė visus projektus.

Profesinės sąjungos rugsėjo pradžioje Vilniuje organizuoja didelį mitingą, kuriame protestuos prieš, anot jų, skubotai priimamą socialinį modelį. Konfederacija gavo leidimą į renginį surinkti iki 2 tūkst. žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių