Quantcast

Tiesioginių išmokų avansų bus išmokėta daugiau

  • Teksto dydis:

Lapkričio mėnesiui keliaujant į antrą pusę, išmokėta avansinių išmokų suma viršijo 402 mln. Lt. Gera žinia – avansų bus išmokėta daugiau nei planuota.

Lapkričio 19 d. duomenimis, išmokėta 392 mln. Lt avansinių išmokų už deklaruotus žemės ūkio naudmenų plotus bei daugiau kaip 10 mln. Lt pagal specialiosios paramos schemą už pieną. Parama už deklaruotus plotus pasiekė 95 tūkst. ūkininkų (bendras deklaravusiųjų skaičius – 140 tūkst.). Specialiosios paramos už pieną avansai išmokėti 20670 pareiškėjų (bendras pareiškėjų skaičius - 34830). Avansai bus mokami iki gruodžio 1 d.

Atsižvelgiant į tai, kad paraiškų įvertinta daugiau nei buvo planuojama, o pareiškėjai sparčiai taiso paraiškose nustatytus neatitikimus, avansinių išmokų numatoma išmokėti 514 mln. Lt vietoje anksčiau numatytų 468 mln. Lt. Be to, dėl susidariusios situacijos šalies žemės ūkyje Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovybė priėmė sprendimą vykdyti avansinių išmokų mokėjimus ir tiems paramos gavėjams, kurių ūkiuose dar neatliktos kompleksinio paramos susiejimo patikros.

Paramos gavėjams, negavusiems avansų, nuo gruodžio 1 d. bus mokama visa išmokos suma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių