Quantcast

Teismas pradėjo nagrinėti ginčą dėl 36 mln. eurų baudos „Gazprom“

  • Teksto dydis:

Teismas antradienį pradėjo iš esmės nagrinėti ginčą dėl 35,7 mln. eurų baudos, kurią Konkurencijos taryba pernai skyrė Rusijos dujų koncernui "Gazprom".

Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS sakė, kad "Gazprom" prašė bylą stabdyti, bet teismas antradienį priėmė kitokį sprendimą.

"Gazprom" ir Konkurencijos tarybos ginčas teisme antradienį nagrinėjamas nuo pat ryto ir kol kas nežinia, kada galėtų būti skelbiamas sprendimas.

Anksčiau "Gazprom" teisme siekė susipažinti su Konkurencijos tarybos dokumentais, tačiau teismas Rusijos koncerno prašymą atmetė.

Bauda Rusijos įmonei skirta pernai birželį po dvejus metus trukusio tyrimo, susijusio su nesėkmingu bendrovės "Lietuvos energijos gamyba" (LEG) bandymu pasirašyti su "Gazprom" dujų mainų sandorį.

Konkurencijos tarybos ekspertai nustatė, kad "Gazprom" atsisakymas derėtis su LEG dėl dujų mainų sutarties 2013-2015 metais sudarė kliūtis bendrovei įsigyti pigesnių dujų iš kito tiekėjo ir taip pažeidė Konkurencijos tarybos leidimo 2004 metais "Gazprom" įsigyti 34 proc. "Lietuvos dujų" akcijų sąlygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių