Quantcast

Teismas: Lentvario dvaro pardavimo procesas lieka sustabdytas

  • Teksto dydis:

Didžiausiam komerciniam SEB bankui nepavyko atnaujinti verslininko Laimučio Pinkevičiaus prašymu sustabdyto Lentvario dvaro pardavimo proceso.

Vilniaus apygardos teismas balandžio 29 dieną atmetė bankui atstovaujančios antstolės skundą ir paliko galioti Vilniaus miesto apylinkės teismo sausį priimtą sprendimą, kuriuo L.Pinkevičiaus prašymu laikinai sustabdė dvaro pardavimą.

L.Pinkevičius siekia, kad dvaras būtų parduodamas kartu su arklidėmis, kiemo statiniais, kluonu, vandens malūnu ir nuomos teise į žemės sklypą. Jo teigimu, parduodant objektus atskirai, kiltų grėsmė dvaro statinių vientisumui ir kultūrinei vertei. Tuo metu antstolė Brigita Palavinskienė teigė, kad visi šie statiniai yra administracinio pastato priklausiniai, ir jų realizavimas atskirai nepažeidžia teisinio reguliavimo.

Ekspertai anksčiau nustatė, jog dvaro turto vertė - 1,16 mln. eurų. Anot SEB, kai nekilnojamojo turto kainos buvo pasiekusios viršūnę, jis buvo įkainotas 1,27 mln. eurų.

SEB iš L.Pinkevičiaus siekia atgauti beveik1,16 mln. eurų skolą ir parduoti dvarą, kuris banko prašymu areštuotas 2012 metais.

SEB bankas 2007 metais suteikė L.Pinkevičiui 1,176 mln. eurų paskolą, tačiau verslininkui nemokant įmokų, 2012-ųjų sausį bankas vienašališkai nutraukė sutartį ir kreipėsi į teismą dėl priverstinio skolos išieškojimo.

Grafams Tiškevičiams priklausęs anglų neogotikos stiliaus Lentvario dvaras pastatytas XIX amžiuje, pagal žinomo prancūzų kraštovaizdžio architekto Eduardo Andrė projektą aplink jį įrengtas didelis parkas. Nuo 1957 metų rūmuose buvo įsikūrusi tuometinio Lentvario kilimų fabriko administracija.

L.Pinkevičius žiniasklaidai yra teigęs, kad dvaro ansamblį planuoja paversi visuomenei prieinama poilsio, pramogų ir turizmo vieta. Ketinta atkurti vandens malūną, kalvę, kavinę, sutvarkyti parką, interjerams grąžinti grafų Tiškevičių laikų vaizdą. Rūmuose verslininkas ketino ir gyventi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių