Quantcast

Teismas atvertė A. Kubiliaus ginčą su ministerija dėl derybų su „Gazprom“

  • Teksto dydis:

Teismas pradėjo nagrinėti dviejų opozicijos atstovų ginčą su Vyriausybe dėl jos sprendimo neteikti informacijos apie derybas su Rusijos dujų koncernu „Gazprom“. Andrius Kubilius ir Dainius Kreivys prašo panaikinti Energetikos ministerijos pernai rugsėjo 20 dieną priimtą sprendimą, kuriuo atsisakyta pateikti jų prašomą informaciją.

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti skundą ir sprendimą skelbs spalio 21 dieną, pranešė VVAT.

Anot konservatorių, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, kad Vyriausybė derybose su „Gazprom“ gali atsisakyti Rusijos koncernui pareikšto apie 4,5 mlrd. litų vertės ieškinio Stokholmo arbitraže, premjero Algirdo Butkevičiaus buvo paprašyta pateikti atsakymų „Gazprom“ kopijas Seimui, taip pat rugsėjo 6 dienos susitikimo su „Gazprom“ vadovu Aleksejumi Mileriu atmintinę.

\VAAT pernai spalį atsisakius nagrinėti parlamentarų skundą, lapkričio pabaigoje Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) nutarė, kad A.Kubiliaus ir D.Kreivio skundas turi būti nagrinėjamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per daug tylus ir kantrus lietuviai

Per daug tylus ir kantrus lietuviai portretas
Per daug tylus ir kantrus lietuviai, jei ką geriausiu atveju tyliai ir be triukšmo emigruoja iš Lietuvos. Jie nelinkę kovoti už teisybę, jie geriausiu atveju gėdingai pabėga iš Lietuvos. Reikia būti visiška aklam ir kurčiam kad nesuprastumei, kad vis labiau Lietuvoje įsigali vergovė, kad vis labiau iš žmogaus atimamas paskutinis orumas, kad vis labiau žmogus Lietuvoje tampa nieku. Lietuvoje nepatenkintų neliko. Jie išvažiavo į užsienius. Lietuvoje liko tik patenkinti gyvenimu vergai, kurie su džiugesiu ir pasimėgavimu prjiima valdžios pažeminimą ir jų orumo paniekinimą. Jie tarsi paliegę vergai ,kurie kitaip gyventi negali, nes jiems patinka kai juos žemina ir murkdo į purvą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių