Quantcast

Tarptautinio sąjungininkų bataliono priėmimas Lietuvai kainuos 5,8 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vokietijos vadovaujamo tarptautinio sąjungininkų bataliono priėmimas Lietuvoje kainuos maždaug 5,8 mln. eurų - infrastruktūros paruošimo darbus Rukloje ir Linkaičiuose ketinama baigti kitų metų pradžioje

„NATO karinio vieneto nuolatinis buvimas Lietuvoje yra labai svarbi atgrasymo priemonė, nes nuo šiol šalyje turėsime NATO pajėgas, kurios skirtos ne tik drauge treniruotis, bet ir prireikus nedelsiant stoti į kolektyvinę gynybą. Todėl turime padaryti viską, kad šis vienetas būtų Lietuvoje laiku ir čia turėtų geras sąlygas palaikyti kovinę parengtį“, - pranešime spaudai cituojamas Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.

Jis ketvirtadienį lankėsi Rukloje, kur apžiūrėjo vykstantį pasirengimą priimti sąjungininkų karius.

Šiuo metu infrastruktūros paruošimo darbai vyksta Radviliškio rajone Linkaičiuose ir Rukloje. Dalį darbų ketinama baigti kitų metų vasarį, o likusius - kitų metų birželį.

Liepą NATO lyderiai per viršūnių susitikimą Varšuvoje pritarė keturių tarptautinių batalionų dislokavimui Baltijos šalyse ir Lenkijoje, imantis priemonių atgrasyti Rusiją.

Lietuvoje batalionas pradės būti dislokuojamas kitais metais. Vienetui vadovaus Vokietija, prie jo prisidės Beniliukso šalys, Norvegija ir Prancūzija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gailestis

gailestis portretas
idomu is kokiu saukstu jie srebs gal duokit tuos auksinius ir nedarykit gedos

Kis

Kis portretas
Piderastai.

runkeliai sumokės

runkeliai sumokės portretas
Šeriam svetima armija?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių