Quantcast

Sumenkusio aviečių derliaus neatpirks ir pasakiškos uogų kainos

Aviečių augintojai nuogąstauja, kad dėl sausos vasaros šių vėlyvųjų uogų derlius šiemet bus kone perpus mažesnis nei pernai. Nuostolių esą neatpirks net ir gerokai šoktelėjusios aviečių kainos.

Apie hektarą aviečių auginantis Šiaulių rajono ūkininkas sako, kad neblogą vėlyvųjų aviečių derlių šiemet turės tik tas, kas uogakrūmius nuolat laistė. Nuo laistytų krūmų saldžiosios uogos pradėtos skinti šią savaitę. Pasak ūkininko, prinokti jos vėlavo kone puse mėnesio.

„Derlius dabar tik prasideda, nes dėl šaltos ir sausos vasaros jis vėluoja pora savaičių. Matosi, kad derlius nebus rekordinis. Nors uogas laistome, bet taip nepalaistysi, kaip lietus palaisto“, – pasakojo ūkininkas Dainius Serva iš Šiaulių rajono.

Radviliškio rajone ūkininkaujantis vyras dešimtmetį be kitų uogų augina ir avietes. Keturių hektarų plote auga „Polkos“ ir „Polianos“ rūšių uogos. Ko nespėja parduoti maisto pramonės įmonėms, šaldo. Pernai priskynė 25 tonas vėlyvųjų aviečių, šiemet dėl prastų orų sako džiaugsis nuskynęs bent 10 tonų.

„Kainos yra aukštos: šiandien siūlo net po 2,5 euro už kilogramą – tai yra tiesiog pasakiškos, bet nėra iš ko skinti.“, – pasakojo radviliškietis Feliksas Šlėvė.

Ūkininkai tikisi gražaus ir nesauso rudens, nes vasarą nelaistomuose laukuose apie pusę avietynų išdžiūvo. Nuo orų priklausys ir kaip ilgai derės avietės. Paprastai jų galima skintis iki spalio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teresa

Teresa portretas
visiškai nevertinu tokių aviečių,nepalyginsi su miške surinktomis

tata

tata portretas
musu gelbetoja lenkija isgelbes savo pigia produkcija.prie ko cia lietuvos augintojai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių