Quantcast

„Sūduvos“ treneris A. Ramonas: stengsimės nenuvilti ir išsaugoti titulą

  • Teksto dydis:

Marijampolės „Sūduvos“ treneris Audrius Ramonas po rungtynių su „Trakų“ futbolininkais bendravo su komandos gerbėju Robertu, su kuriuo aptarė mačą, teisėjavimą ir komandos sportinę formą. Šis pokalbis buvo naujo „Sūduvos“ projekto – „OSHEE studijos“ – pirmoji dalis. Nuo šiol Lietuvos čempionai po visų namų rungtynių kvies aistruolius pasikalbėti apie aikštėje nutikusius įvykius su vienu komandos atstovu.

Į pirmąjį susitikimą su komandos atstovu – treneriu A. Ramonu – buvo pakviestas komandos gerbėjas Robertas. Būtent jis per „Sūduvos“ ir „Trakų“ rungtynių pertrauką laimėjo A. Ramono įsteigtą prizą – Lietuvos rinktinės marškinėlius.

Robertui iš rungtynių su „Trakais“ labiausiai įsiminė abejonės dėl kai kurių teisėjų sprendimų.

„Rungtynės atrodė kovingos, sunkios ir gana įtemptos. Teisėjavimas irgi užkliuvo gana stipriai. Nesame dideli ekspertai, bet atrodė, kad švilpimas buvo į vieną pusę“, – teigė nuolatinis „Sūduvos“ rungtynių žiūrovas.

„Treneriams komentuoti teisėjus nėra korektiška. Taip, buvo įdomių švilpukų, bet mes sėdime tokioje vietoje, kur viską matome daug prasčiau nei žiūrovai iš tribūnų. Viską galėsime įvertinti tik po rungtynių peržiūros. Ir tai vis tiek nieko nepakeis. Aš žinau šio teisėjo stilių, jis dažnai nešvilpia to, ką švilpia kiti, todėl neatsitiko nieko netikėto. Dėl baudinių – buvo jie ar ne – negaliu nieko komentuoti, tai mes pasakysime patys sau po peržiūros. Bet tai jau nieko nepakeis“, – atsakė A. Ramonas.

Komandos aistruolis teigė, kad jaučiasi komandos patirtos netektys puolimo grandyje, tad, jo nuomone, komanda atrodo kiek praradusi žaidimo ritmą.

„Kai kas tai vadina duobe, bet aš nesutinku. Taip, pralaimėjimas „Žalgiriui“, lygiosios su „Trakais“ yra kluptelėjimas, – diskutavo su aistruoliu A. Ramonas. – Manau, ir mes, ir aistruoliai, tapome išlepinti gero „Sūduvos“ žaidimo. Pripratome, kad kas benutiktų, „Sūduva“ vis tiek išplėš dantim, nagais pergalę. Taip, turime sunkumų, dabar neįmušame. Bandome keisti žaidėjus, ieškoti puolėjų, kurie įmuštų. Dabar nežaidė Rigino Cicilia, žaidė Sandro Gotalas su Juliumi Kasparavičiumi. Vėl neįmušėme. Kitose rungtynėse vėl ieškosime. Tai yra normalus dalykas – jei neįmuši, ieškai, kas įmuš. Esu įsitikinęs, kad rasime, dar yra likę daug rungtynių. Taip, susilyginome su Vilniaus „Žalgiriu“ turnyro lentelėje, bus visiems įdomiau. Toks yra futbolas. Galiu pripažinti, kad mes suklupome, o „Žalgiris“ dabar yra ant bangos.“

„Sūduvos“ gerbėjas svarstė, kad komandai kartais galbūt pritrūksta ir elementarios sėkmės. Vis dėlto A. Ramonas teigė, kad komandai labiau trūksta agresijos, aštrumo žaidime.

„Mes turime žaidėjų, kurie gali įmušti baudos smūgį. Bet jo loterijoje nelaimėsi, kaip pelnyti teisę tam smūgiui? Reikia daugiau aštrumo“, – tvirtino treneris.

Užbaigdamas pokalbį Robertas teigė, kad aistruoliai ir toliau tiki „Sūduva“ ir palinkėjo apginti čempionų titulą.

„Labai ačiū aistruoliams, buvau nustebęs, kad ir per tokį šaltį susirinko daug žmonių. Mes jūsų nenorime nuvilti, gal ir tai sukuria papildomą spaudimą. Pasivadinome futbolo sostine, į rungtynes ateina daug žmonių, mes to nenorime prarasti. Pažadu, kad stengsimės nenuvilti, ir manau, kad tą titulą vėl parsivešime čia.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių