Quantcast

Siūlymai didinti perdirbamų atliekų kiekį gąsdina verslininkus

  • Teksto dydis:

Briuselis siūlo pertvarkyti Europos Sąjungos šalių ekonomiką taip, kad iki 2030 metų Europoje būtų perdirbama 70 proc. komunalinių ir 80 proc. pakuočių atliekų, o jau nuo 2025 metų išvis uždrausti perdirbti tinkamas atliekas vežti į sąvartynus. Lietuvos verslas nuogąstauja dėl to - esą pakuočių tvarkymo išlaidos išaugtų tiek, kad taptų nepakeliama našta verslui, o pasekmes pajustų visa šalies ekonomika, ketvirtadienį rašo "Verslo žinios".

"Tai kol kas tik pasiūlymai. Tačiau šalys narės sunerimusios dėl naujų atliekų tvarkymo užduočių. Lietuva taip pat. Mat EK kalba jau ne apie atliekų perdirbimą ir naudojimą, pavyzdžiui, sudeginimą energijai gauti. Kalbama apie pakartotinį naudojimą ir perdirbimą. Tai reiškia, kad gerokai daugiau atliekų nei iki šiol reikės išrūšiuoti ir perdirbti ar pakartotinai panaudoti, o jei atliekos bus, tarkim, sudegintos, tai jau nebebus laikoma užduoties įvykdymu", - teigė Aplinkos ministerijos Atliekų departamento direktorė Vilma Karosienė.

Gamintojų ir importuotojų pakuočių tvarkymo organizacijos "Žaliasis taškas" vadovas Kęstutis Pocius teigė, kad tai būtų per didelė našta verslui ir reikštų produkcijos kainų augimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių