Quantcast

Seime – diskusija dėl žemės pardavimo „saugiklių“

  • Teksto dydis:

Seime parlamentarai ir ekspertai aptars nuo šių metų gegužės įsigaliojusį žemės pardavimo piliečiams ir užsieniečiams „saugiklių“ įstatymą.

Konferencija rengiama norint aptarti įstatymo problematiką bei atitikimą Konstitucijai, o taip pat poveikį esamiems ir būsimiems žemės rinkos dalyvių santykiams.

Taip pat norima akcentuoti perteklinius reikalavimus naujų žemės ūkio bendrovių ir ūkininkų steigimuisi bei esamų veiklos plėtrai. 

Pranešimą dėl žemės saugiklių konstitucingumo ir ekonominių padarinių skaitys Lietuvos laisvosios rinkos instituto ekspertas Dominykas Šumskis. Lietuvos žemės savininkų sąjungos tarybos pirmininko pavaduotojas Kęstutis Mozeris kalbės, kokie yra „saugiklių“ įstatymo prieštaravimai tarptautinei teisei. 

Pavasarį, kai Lietuvoje baigėsi draudimas žemę įsigyti užsieniečiams, įsigaliojęs žemės pardavimo saugiklių įstatymas neleidžia ūkininkams ir susijusiems asmenims įsigyti daugiau nei 500 hektarų žemės. Daugiau jos gali pirkti tik gyvulių augintojai, o konkretus kiekis priklauso nuo auginamų gyvulių skaičiaus.

Šiuo metu norint įsigyti daugiau negu 10 hektarų žemės, pirkėjas privalo turėti trejų metų žemės ūkio veiklos patirties arba su žemės ūkiu susijusią specialybę, o ją parduoti jis galės, tik panaudojus žemę pagal paskirtį penkerius metus. Norint įsigyti daugiau negu 10 hektarų žemės, reikia gauti Nacionalinės žemės tarnybos leidimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kazys suvalkietis

Kazys suvalkietis portretas
Nepamirškit į konferenciją pakviesti Praną Šliužą. Iš jo, auksaburnio, sužinosime, kad jau Kuveito šachas baigia apiforminti pirkimo sandorį - visą Lietuvą nupirkti su jos žemėmis ir su vergais ten dirbančiais. Ir visus gyventojus atversti į islamo tikėjimą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių