Quantcast

Seimas tęs diskusijas dėl naujojo Darbo kodekso

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį tęs balandžio viduryje pradėtas diskusijas dėl naujojo Darbo kodekso projekto.

Parlamentarai ketina svarstyti, kaip darbdavys privalėtų darbuotojui pateikti informaciją apie išmokėtą darbo užmokestį, išskaičiavimus iš jo, apie dirbto laiko trukmę. Seimo nariai spręs, ar atskirai nurodyti viršvalandinių darbų trukmę.

Seimas, be to, svarstys, kaip ateityje būtų ginami darbuotojų reikalavimai, darbdaviui tapus nemokiam, ir spręs dėl išskaitų iš darbo užmokesčio, dėl žalos atlyginimo.

Parlamentarai turėtų svarstyti ir naują darbuotojų saugos ir sveikatos, kolektyvinių santykių reglamentavimą ir darbuotojų atstovavimą, darbuotojų atstovų nepriklausomumo garantijas.

Jeigu spės, Seimas pradės diskusijas dėl darbo tarybų likimo.

Šioje pavasario sesijoje siekiant spėti priimti liberalesnius darbo santykius ir „Sodros“ reformą įteisinantį socialinį modelį, Seimo plenarinai posėdžiai gegužę ir birželį vyks ir penktadieniais, tai yra - ne du kartus, o triskart per savaitę.

Seimas yra apsvarstęs 143 Darbo kodekso straipsnius iš 256-ių.

Be Darbo kodekso, kitą socialinio modelio dalį sudaro „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pakeitimai, tačiau jų Socialinių reikalų ir darbo komitetas dar nebaigė svarstyti.

Planuojama, kad naujasis kodeksas bus priimtas iki vasaros ir įsigalios nuo 2017 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių